Okinawa (*****)

Okinawa, het eiland van Mel Gibsons met twee Oscars bekroonde film Hacksaw Ridge, waarin het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond T. Doss wordt verteld die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren. Tevens het eiland waar Derk A. Beckeringh een ongelijke strijd zou aangaan met bijna 90 concurrenten zonder ook maar een echt seizoen gereden te hebben. Hoe het afliep? Uiteraard houden we jullie nog even in spanning want een beetje Oscarwaardig verhaal kent een goede cliffhanger. Continue reading “Okinawa (*****)”

Nieuwsbrief verschenen

De nieuwsbrief van oktober is verschenen. De redactie zet daarin haar beleid voor de komende 25 jaar uiteen, er wordt kort stilgestaan bij de ACC, er is een uitgebreid verslag van de afsluitende ploegentijdrit van Vrouwenwielrennen en in de rubriek ‘De wielrenner’ gaat het over Daan Hoeks. De nieuwsbrief is ook te lezen via de link INFO bovenaan deze pagina.

ACC Waarderpolder: Manegecross zonder manege

De veldrijders die zich hadden verheugd op een rondje door de paardenbak kwamen bedrogen uit: het werd de vieze veldrijders niet langer toegestaan hun modderige sporen te trekken in de bodembedekking van de edele viervoeter. Springen was er dus ook niet bij in deze editie van de Manegecross. Maar voor de podiumplaatsen maakte het niet veel uit: De Amstel stond weer bovenaan. Continue reading “ACC Waarderpolder: Manegecross zonder manege”

ACC De Kampioen: superdroog en supersnel

Bij de 2e rit van de Amsterdamse Crosscompetitie in Spaarnwoude troffen de deelnemers ongekende omstandigheden: het parcours op Wheelerplanet varieerde in het verleden altijd van nat tot heel nat, maar de eindeloze droogte (en zomer) is er zelfs hier in geslaagd de ondergrond uit te drogen. Het parcours was in grote lijnen bekend: singletracks in het bos, veel bochten over het gras en de doorsteek in de zandbak. De Amstel deed het goed op de droge ondergrond en in alle categorieën deden de Amstelrenners mee om de prijzen; een viertal Amstelrenners ging er met de hoofdprijs vandoor. Continue reading “ACC De Kampioen: superdroog en supersnel”

Nieuwsbrief september verschenen

De nieuwste editie van de Amstel-Post is weer rondgestuurd. In dit nieuwe nummer o.a. een terugblik op de hoogtepunten van de afgelopen maand zoals het NCK en het prijzenfestival tijdens de sluitingsdag. In de rubriek ‘De wielrenner’ gaat het vizier op Rosan Koper. De nieuwsbrief is ook te lezen via de link INFO bovenaan deze pagina.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑