Kerstverhaal: Gefrustreerde oude veldrijders in Het Grote Witte Bos.

Er was eens….…. héél, héééééél lang geleden een wedstrijd die iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen op de héééééle wereld, wilde winnen. Máár helaas….. tijdens de laatste editie, ook héééél lang geleden, wel 730 nachtjes, gebeurde er een vervelend ongeluk en daarna raakte de wedstrijd een beetje in vergetelheid…. 

Tot deze week!!!

Zoals iedereen(?) al lang snapt gaat het hier over de GP AB, winteruitvoering. En om te laten zien dat bijgeloof geen rol speelt werd er weer voor gekozen om de dag vóór kerst te gaan. Om de goden niet helemaal te verzoeken werd wel een andere locatie gekozen: de bossen bij Lage Vuursche dit keer. Opgewekt en de één wat nerveuzer dan de ander toog men richting de besneeuwde bossen tussen Hilversum en Soest. Wachtend op de laatste arrivés werd alvast het rondje van de GP verkend. Daarna zochten de ‘jonge honden’ vol goede moed het lokale MTB-parcours op voor de warming-up. In de volle sneeuw werd een rondje gereden. Opvallend: ondanks pakken sneeuw geen enkele uitglijder. De ondergrond was bijna ideaal om lekker op te toeren. Om harder te gaan was het toch wel wat glad en daarom besloot de organisatie van de GP AB, na rijp beraad, de doorstart nog maar een jaar uit te stellen.

De hele groep slaakte een zucht van verlichting: Il dotore had geen zin om weer een kerstavond op de IC door te brengen, een zeker iemand had de belofte gedaan nooit meer tegen een boom te rijden, Jeroen was bang dat het een wedstrijd zou zijn die er toe deed, waardoor Willard de gelijkmaker zou kunnen scoren, etc. Kortom: verschillende belangen.

Slaakte daadwerkelijk de hele groep een zucht van verlichting? Nee, er was één iemand tegen de afgelasting en die – toen de groep als alternatief voor de moeder aller wedstrijden nog een rondje op D2-tempo ging rijden – toch zijn wedstrijd reed en die ook heel knap won, de tegenstand was letterlijk in geen velden of wegen te bekennen! Gefeliciteerd Pierre!

Bij het daaropvolgende evenement: het “Glühwein-drinken in het theehuis” nam eenieder choco of thee met gebak, of glühwein natuurlijk. Het beviel zo goed dat hier wellicht een nieuwe traditie in de maak is…. Het was gezellig, maar het bleef niet lang gezellig; de verschillende kerstdiners en andere sociale verplichtingen riepen. Rond vieren vertrok iedereen richting huis; gezond en wel.

Gezien de goede resultaten van deze middag: een blije winnaar en geen chagrijnige verliezers, hierbij het voorstel aan het Amstelbestuur om in het vervolg alle wedstrijden met één deelnemer te laten verrijden.

2 gedachten over “Kerstverhaal: Gefrustreerde oude veldrijders in Het Grote Witte Bos.

  1. Ho, ho, de overwinning komt Michael toe! Die stond al een kwartiertje op me te wachten!

  2. De medische staf bij de GP AB gaf aan dat hij was uitgekeken op zijn werk en derhalve niet meer in functie was. Gelukkig lijdt het internet niet aan geheugenverlies waardoor wij de staf kunnen herinneren aan eerdere ontboezemingen. Uit het forum onderstaande, met de titel EHBWO:

    Ik heb het er net aan tafel tijdens het eten eens over gesproken of het niet een ideetje is om een avond Eerste Hulp Bij Wieler Ongelukken te organiseren. De teller staat voor deze week al op 2 en de week is nog lang niet voorbij…
    Wat vindt “men”?

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑