Winderige weekend wrap-up: 1e winst is binnen

Afgelopen weekend waaierde een aantal Amstelrenners eens lekker uit: veel wind en in Nederland betekent dat mannelijke koersen. Enzo Leijnse pakte zijn eerste seizoenszege in Oud Vossemeer.  En er was meer.

Nieuwelingen op oorlogspad
De Nieuwelingen waren dit weekend actief in Oud Vossemeer, en, naast de koers op de Amstel op de Brabantse Wal van Woensdrecht. Ze doen zelf verslag van hun tochten door het land.

Liefst zeven Nieuwelingen van WTC de Amstel stonden te trappelen om de Ronde van Oud-Vossemeer te rijden. Een mooi rondje met een dijkje, waar met de harde wind, waarschijnlijk de slag zou gaan vallen. En inderdaad…meteen in het begin ontstond er een kopgroep van 15 man met daarin Owen Geleijn en Enzo. In een tweede groep van 13 man zaten Tristan Geleijn en Sven Raats. Daarachter zaten Jip de Moor, Wessel Mouris en Joppe van de Weerdt in diverse groepjes. Joppe had helaas wat pech in de eerste ronde waardoor hij op achterstand kwam. Enzo pakte uiteindelijk in de sprint, zijn eerste overwinning van het seizoen, nadat hij was weggereden met een medevluchter. Owen moest helaas het onderspit delven voor de laatste podiumplek. Maar een 4e plaats mag er zeker zijn! Sven pakte zijn eerste envelop van het seizoen met een 19e plaats, terwijl ook Tristan prima finishte in hetzelfde groepje. Wessel kwam goed terug in de koers na een moeilijk begin. En ook Jip en Joppe reden de koers mooi uit!
In Woensdrecht de dag erna was het weer afzien. 95 renners aan de start waaronder Owen, Tijmen van der Pijl, Niek Voogt en Enzo.Rondje van 1,5 km met een klimmetje van 400 m. a 5%. In het begin van de wedstrijd demarreerde Enzo een paar keer maar kwam niet weg en alles kwam weer bij elkaar. Later demarreerde Enzo nog eens op de klim en reed weg met Owen en later sprong Casper van Uden, de Nederlands kampioen, daar nog naartoe. Helaas kon Owen later het tempo niet volhouden en moest hij terug zakken in het peloton. Enzo verloor de sprint en werd 2e, Owen werd 3e van het peloton maar omdat er al een vooruit was gesprongen werd hij 6e. Helaas moesten de andere renners de koers verlaten en hebben geen uitslag. Op naar de eerste klassieker.

Voetballer verrast wielrenners
De Junioren waren ook met een mooi ploegje in Woensdrecht: Bart Segers, Nial Tilli, Ruben van der Pijl, Koen Warnier en Victor en Menno Broex hadden wel zin in 40 keer de bult op. De wind was mee op het bergje, dus dat maakte het iets minder zwaar, hoewel van achteren de deur open stond. Uiteindelijk moest Koen ook door de deur de koers verlaten en finishten er 22 renners, waarvan Menno Broex de laatste was. Alle andere mannen reden goed mee met Nial als 20e, Ruben 18e, de verrassend sterke Bart als 15e en Victor die de kopgroep miste, maar toch nog met een groepje wegreed als 6e. Dat leek de beste uitslag van de Amstel Junioren, maar het was de wielrennende voetballer Daan Hoeks (of andersom) die verraste met een podiumplaats in de Ronde van Heeswijk Dinther, elders in Brabant. Daan was daar verrassend de snelste van een achtervolgende groep op twee koplopers. Wie weet wat Daan nog meer gaat presteren als hij zich op het fietsen richt? De Junioren komen dus ook op gang.

De Eliterenners waren ook actief in het land en dankzij de wind was het zwaar, en hard! Teun Mouris kwam in de Ronde van Groningen ongelukkig ten val zodat een goede uitslag even uitblijft. In Groningen was het een waar slagveld, maar in de Omloop van de Houtse Linies op zondag kregen de mannen het nog veel meer voor de kiezen. Dion Beukeboom reed met zijn Piels mannen alles op een hoop. Koos Jeroen Kers wist zich na de wat moeizame clubtraining van donderdag goed te handhaven en werd 7e in het sterke deelnemersveld. Ook Nils Wolffenbuttel wist – als een van de weinige clubrenners – de streep te halen: 34e. Komende week zullen Teun en Nils zich laten zien in de Omloop van de Veenkoloniën, de eerste Clubcompetitiewedstrijd.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑