Weer extra prijzenpot in Amstelrondes voor Dames en Nieuwelingen

Ook dit jaar zijn er weer overkoepelende klassementen in de drie Amstelrondes. Rechtstaete zal weer de Dames omarmen en de firma Andantino doet dat voor de Nieuwelingen. Extra reden dus om mee te doen aan onze wielerrondes.

Er zullen weer extra eindprijzen zijn en ook zal er gestreden worden om de fraaie Leiderstruien die door de sponsoren ter beschikking worden gesteld. De wedstrijden (Amstelveen op 7 mei, de Omloop van Nes aan de Amstel op 19 mei en het stratencriterium van Ouderkerk op 18 juni) worden daardoor voor allen nog extra interessant.

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen moeten de Dames en Nieuwelingen in twee van de drie de rondes van start gaan. Voor de Dames geldt dat het klassement telt voor de beste dames Elite/Amateur/Junior-Vrouwen die met in Ouderkerk en Nes ook moeten strijden tegen de Elite-Dames. Je moet twee van de drie koersen gereden hebben, waaronder Ouderkerk. Voor de Elite-meiden een nadeel: zij kunnen niet in A’veen starten….maar zijn niet voor niets Elite? Een extra stimulans dus om er voor te gaan. De puntentelling voor de nummers 1 t/m 19 zal zijn: 25,1 – 23 – 21 – 19 – 17 – 15 – 14 t/m 2 voor nr. 19. Nummer 20 en alle gestarte deelnemers krijgen 1 punt. De winnaars van Amstelveen rijden in Nes dus in de leiderstruien. Elke ronde kent natuurlijk ook zijn normale prijzen- en premiepot.

De wedstrijden worden gehouden op de bekende parcoursen waar de sterkste renners altijd boven komen drijven. Schrijf je in op www.knwu.nl

 

2 gedachten over “Weer extra prijzenpot in Amstelrondes voor Dames en Nieuwelingen

  1. Het zou onze club sieren om eens een voorprogramma in 1 van deze koersen te organiseren in een afwachtingswedstrijd voor de jeugd want daar begint het mee..De jeugd op een straten parcours..Met alleen al in categorie 3 zoveel talent zou dat een serieuze optie moeten zijn voor de toekomst…Ondertuseen won Tyler Eyk nog afgelopen zaterdag op fenomenale wijze een heuse klassieker voor de jeugd met meerdere kassei-stroken ..Op de laatste ging hij weg uit de kopgroep..Gelukkig waren er meer Amstel renners die de reis naar het verre Zeeland wilde maken met dank aan de ouders 😉 ..Viego werd knap 11e in cat.5 en ook Jesse reed een prima koers aldaar..Zo leert mens spelenderwijs voordat het echte werk gaat beginnen 😉

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑