NK selectiewedstrijd De Kampioen

Ondanks dat het volgens de kenners het saaiste rondje van Nederland is, waren er op paaszaterdag toch nog tien Amstelrenners afgereisd naar HSV De Kampioen voor de derde NK selectiewedstrijd.

Bij categorie 3 stond het Amsteltrio Ravi Heidstra, Tyler Eyk en Michiel Mouris aan de start. Al vroeg in de koers viel het veld in drie groepen uiteen. Tyler en Michiel zaten in een kopgroep van vier en Ravi zat in de derde groep. Een poging van Ravi om naar de tweede groep te springen mislukt helaas. De kopgroep bleef bijeen tot de eindsprint die door Tyler werd gewonnen. Michiel kwam als derde over de meet. Ravi won gemakkelijk de sprint van de derde groep en werd daarmee keurig 8e.

Na een buitje voor het stof voor de pauze konden de jongens en meisjes van categorie 5, 6 en 7 toch nog droog inrijden. Zowel bij categorie 5 en 6 stond er een grote groep jongens en meisje aan het vertrek. Twee mooie groepen waarin hard gereden werd; wegrijden werd niet geaccepteerd, dus beide groepen gingen in de sprint naar de finish.

Bij categorie 5 stonden onze vaste renners aan de start met Jesse de Vries, Julian Vergouw, Viego Tijssen en Nickey Huenders. Dat ze van een goede leerschool komen is duidelijk, lekker attent rijden en je voor in het peloton handhaven. Dat Viego kan sprinten dat wisten we al. Maar nadat Julian vorige week nog last had van renners die hem de weg afsneden, was hij niet van plan dat deze week te laten gebeuren. Houd hem in de gaten dat belooft wat. Julian 4de, Vigo 6de, Jesse 10de en Nickey 23ste.

Bij categorie 6 stonden Flore v/d Grinten, Jelle Boonstra en Mees van Duren voor De Amstel aan het vertrek. Ook deze renners zie je met veel plezier rijden en zij reden een prima wedstrijd. Lekker attent in de eerste helft van het peloton. Soms dreigde ze even naar achteren te schuiven, maar dan werd de ruimte gezocht om desnoods door de wind naar voren te rijden. In de sprint werd Mees 9de, Flore 20ste en Jelle 23ste.

Bij categorie 7 dit keer helaas geen Amstelrenners aan het vertrek.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑