Interclub De Amstel: mooi weer, veel deelname (update uitslag)

Op de eerste mooie dag van het jaar, althans zo voelde het, was het weer tijd voor een drukbezochte Interclub bij WTC De Amstel. De organisatie vond ditmaal onder de begenadigde leiding van Jacqueline plaats en iedereen had er duidelijk zin in.

In categorie 1/2 stonden er 9 rennertjes aan de start waarbij Amstelrenner Fabian Valerio, die voor het allereerst koerste. Direct na een ronde was er een kopgroep van drie. Fabio reed strak op de 6e plek en wist na een mooie inhaalactie op de meet plek 5 te bemachtigen. Direct prijs voor Fabio. De winst ging in een sprint met drie naar Noery Weber van Olympia.

In categorie 3/4 een mooi peloton van 22 waaronder Michiel Mouris, Tijmen Drexhage en Ravi Heidstra. Er werd furieus gestart waardoor er direct een kopgroep van 7 renners ontstond waaronder Michiel. Ravi en Tijmen zaten soeverein in de tweede groep. In ronde drie vond Michiel het welletjes en ging er samen met Jan van Schaik (Olympia) vandoor. Links en rechts waren er nog een aantal chasses patates die nergens meer op uit uitliepen, de slag gemist. Tijmen en Ravi bleven goed meedraaien in het peloton maar halverwege koers raakte Ravi het wiel van een voorganger in de binnenbocht en kwam ten val. Teleurgesteld en met een pleister op de knie heeft hij toch uitgereden. Tijmen behield zijn plek in het peloton. Michiel vocht een scherp gevecht uit met Jan en wist hem knap te kloppen in een sprint a deux. Mooie overwinning.

Bij categorie 5/6 stonden 28 renners aan de start voor 22 ronden koers. Van WTC 6 renners present: Wouter Beekman, Viego Tijssen, Flore van der Grinten, Jelle Boonstra, Taco Keizer en Mees van Duren. In ronde twee ontstond er een kopgroep met Viego, Flore, Jelle en Mees er attent bij. Taco zat mooi in het achtervolgende peloton en Wouter in de groep daarachter. In ronde 4 wist nog een renner de oversteek te maken en kwam de kopgroep op 10 renners. Taco voelde zich goed en probeerde het peloton uit elkaar te trekken maar iedereen bleef in zijn wiel. In ronde 9 dubbelde de kopgroep al het tweede peloton, dus hard ging het. Direct daarna probeerde Viego er vandoor te gaan, maar men liet hem niet lopen. Halverwege vond Wouter een goeie samenwerking met twee renners van Uithoorn en met zijn drieën draaide ze hun rondjes Met nog 8 ronden te gaan kreeg de kopgroep het peloton in zicht en op 7 ronden voor de finish werd er gedubbeld. Vervolgens viel het wat stil en was het wachten op de laatste ronde en een sprint. Intussen finishte Taco als 13e en Wouter als 20e, goed gereden. In de afsprint van de kopgroep wist Mees de winst net niet te pakken van Kay vd Hagen (Volendam). Plek twee dus en daarachter Viego op 4, Flore op 5 en Jelle op 6. Mooi resultaat!

Tot slot kwamen categorie 7/Nieuwelingen de baan in. Van WTC stonden Maarten Holsbrink, Benjamin Wessels, Alexander Kok, Karsten Osterhold en Bart van Duren aan de start. Na een paar ronden gaf Bart gas en ging er alleen vandoor. Het peloton reed flink door en na een paar ronden wist een renner bij Bart aan te sluiten. Alexander probeerde ook de oversteek te maken wat lukte. Even later sloot ook het peloton weer aan. Maarten moest het peloton op een gegeven moment laten gaan en bleef goed tempo rijden met twee andere renners. Na tien ronden viel het in de kopgroep wat stil. Met nog 10 ronden te gaan wist Bart met twee andere renners een gaatje met het peloton te slaan dat steeds groter werd. Langs de kant speculeerde men al of Bart na Mees het ‘Van Duren feestje’ compleet zou maken. Karsten kwam enkele ronden voor het einde in de groep van Maarten terecht terwijl Benjamin en Alexander zich in het peloton handhaafden. Op drie ronden sprong Bob Gerritsen van de Bollenstreek nog weg uit het peloton voor plek 4. In de eindsprint was het Bart van Duren die makkelijk won voor Etienne v. Poecke (Bollenstreek) en Niels Reemeijer (De Kampioen). Alexander eindigde op de 8e plaats en Benjamin op de 14e plek.
Al met al een prachtig dagje koersen met veel Amstelrenners in de prijzen.

De uitslag (voor zover die bekend is): klik.
De volgende IC wedstrijd is op zondag 7 mei bij Olympia (Sportpark Sloten).

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑