Amstelrenners doen greep in de Prijzenpot

Overwinningen, podiumplaatsen, top-klasseringen: de Redactie kan het nauwelijks bijhouden. Hierna een kleine selectie van de prijzen van de afgelopen week.

Allereerst het mooiste onderdeel van de wielersport, of het pijnlijkste, maar dat kan het ook weer het mooiste maken….: de Ploegentijdrit. De Amstelrenners in de WPGA-ploeg deden het in de Clubcompetitie nog niet al te overtuigend, maar voor de TTT in de Wieringermeer werd er zowaar een paar keer samen getraind, en zie: trainen helpt. Dat leidde met Martijn Veling, Daan de Groot, Nils Wolffenbuttel en Teun Mouris meteen tot een mooie tweede plaats van de WPGA formatie (OK: vorig jaar was men winnaar…maar 2e is ook erg goed!) en nu staan de WPGA – mannen ook weer op een acceptabele 4e plaats in de Clubcompetitie. Een mooie basisploeg voor het NCK?

Het verslag:

WV De Jonge Renner wint ploegentijdrit

Maar er was veel meer….zonder volledig te kunnen zijn: Koos Jeroen Kers en Enzo Leijnse boekten weer een criteriumzege, terwijl maatje Lars van de Vall na zijn overwinning vorige week nog twee keer bloemen pakte. Ook Nils Wolffenbuttel werd mooi 2e, in Hoogkarspel.
Dan won Roos Markus ook nog eens door haar 3e plaats in de Ronde van Zwanenburg het overkoepelende klassement van de Rondes van Nieuw Vennep, Zwanenburg en Rijsenhout. Natuurlijk kon Tyler Eyk weer twee streepjes aan zijn totaal toevoegen en won Voorzitter Marcel Witte een RoodWitBlauwe trui in een wedstrijd die op de KNWU-site vooralsnog onvindbaar lijkt (?); maar dat was op de mountainbike.
En dan zou je bijna vergeten dat er in de zware klimklassieker van Ulestraten ook nog twee Junioren top-10 reden: Ruben van der Pijl werd 9e, Friso van Diemen verraste met zijn 10e plaats en Victor Broex werd iets daarachter 14e.