Werd er nog gekoerst de afgelopen dagen?

Zeker en vast. Afgelopen donderdag won Koos Jeroen Kers al de ‘Slag om Ambacht’; een koers met zo’n naam win je natuurlijk niet zomaar.

Afgelopen weekend waren het vooral de jongere categorieën die in het oog sprongen. Zaterdag reden de Nieuwelingen (78 km) en de Junioren (135 km) een klassieker, de Ronde van Twente. De prestatie van Nieuweling Owen Geleijn viel het meest op: hij maakte deel uit van een kopgroep van zeven man en stond op het podium (2e). Bij de Junioren was De Amstel met drie man bij de eerste 20 sterk vertegenwoordig in de top van de uitslag. Victor Broex werd 10e, Friso van Diemen 17e en Daan Hoeks 20e.

Op zondag maakten de Junioren van De Amstel deel uit van het peloton in de Omloop der Zevenheuvelen in Nijmegen. Friso bleek de inspanning van de dag ervoor goed verteert te hebben; hij werd hier 14e. Ruben van der Pijl reikte tot de 7e plek en Menno Broex werd 22e.

De Jeugdcategorieën reden zondag in Schinnen een mooie wedstrijd.  In de ochtend een criterium met een steile klim van 17% en in de middag een klimtijdrit van bijna 1km (6%).

In categorie 5 was er een sterk optreden van Viego Tijssen. Na de twee onderdelen stond hij op de 2e plek in eindrangschikking. In categorie 3 zette De Amstel zijn twee troefkaarten in; Tyler Eyk en Michiel Mouris. Tyler won beide onderdelen en daarmee natuurlijk ook het eindklassement. Hij is nog steeds de leider in het algemeen klassement van de klimkoersjes in Limburg.

Michiel werd 3e in de tijdrit en 4e in de eindrangschikking.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑