Finale post-VJC Jeugd

Op donderdag 13 juli werd de finale van de post-VJC voor de Jeugd verreden, een reeks van vier wedstrijden met een grote diversiteit.

Ook op de laatste avond weer een goede opkomst. Natuurlijk omdat de laatste avond de prijzen uitgedeeld werden, maar ook omdat het gewoon leuk is.

Op de laatste avond een combinatie van inspanning van benen, hersens en smaakpapillen. De 24 deelnemers werden ingedeeld in koppels met als eerste opdracht een estafette van 12 rondes; het koppel rijdt om de beurt een ronde. Dit ging niet zonder slag of stoot; materiaalpech voor Tibo en Jessica, maar dat kon verholpen worden. Niet op tijd stoppen in het wisselvak met ‘straftijd’ als gevolg. Dit leidde tot veel gekerm: “Wielrennen is niet eerlijk!”. @Jeugdrenners, dit klopt! Thijs Zonneveld schreef er speciaal vandaag een kolom over in het AD 😉.

Uitgeput rolden de renners de kantine binnen om de wielerkennis te testen. Duidelijk is dat een kleine opleiding in het wielrenjargon niet zou misstaan. Zo denkt een aantal jeugdrenners dat een ‘leegloper’ toch echt een renner is die te weinig energie heeft en steeds langzamer gaat fietsen.

Na het invullen van de quiz weer snel naar buiten voor de volgende 12 rondes. Tot slot moesten de renners met blinddoek om proeven welk wielervoer zij voorgeschoteld kregen. En dan eindelijk als beloning van het deelnemen aan de wedstrijden: mooie prijzen!

Voor de eindstand: klik.

De quiz

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑