Amstelmannen maken het nu wel af: één – tweetje voor Huiskamp en Boerman

De 5e rit in de U6 is gewonnen door Spike Huisman. Op het slotklimmetje was hij de snelste in de sprint. Gele trui Sander Boerkamp maakte het feestje compleet door tweede te worden.
De dag na het criterium was het de beurt aan de fraaie etappe vanuit het pittoreske Ekedalen. Twee ronden van ruim 32 km met op 2/3 een lange klim van 2 km en een slotklimmetje van 600 meter. Het parcours was al verkend, en bekend. Toch moest er af en toe hard gereden worden om verschillende aanvallen te neutraliseren. Vooral Pierre liet zien zich ook te kunnen wegcijferen en reed kilometers lang op kop, terwijl een lang lint op het kantje achter Pierre aan hijgde. Aan de voet van de tweede lange klim was het op voor Pierre en kwam een gedecimeerd pelotonnetje met daarin Auke, Sander en Spike boven. Na een ziedende afdaling controleerde Sander, zat Spike op het gemak en liet Auke zich even verrassen en moest nog alle zeilen bijzetten om in ieder geval nog in de eerste groep te finishen en ook het ploegenklassement te redden. Nog een laatste bocht en dan de finishstrook. Voor de beide heren was het vrijdag een stuk makkelijker om voor de winst te gaan: in de finishstraat (volgens Spike: “segment!”) geen taktische bespiegelingen, geen foute of onbegrijpelijke beslissingen, maar gewoon zo hard mogelijk trappen (volgens Sander: “vermogen!”) en kijken wie het eerste bij de streep is. Dat was dus Spike.
In het algemeen klassement leidt Sander nu met 41 seconden op nr. 2, en is Spike zelfs opgeschoven naar drie, op 44 seconden. Met Auke op de 11e plaats is ook het ploegenklassement uiteraard voor de Amstelmasters. …én dan staan ze ook nog 1 en 3 in het puntenklassement. Morgen nog een prachtige glooiende tijdrit over 14 km. De tijdritfiets is al getest, en de mannen hebben er zin in. Nog steeds.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑