Complimenten, indruk maken en Zweedse Kronen

De vier Amstelmasters hebben in Gothenburg de boot genomen en het Zweedse land weer achter zich gelaten. Met een fraaie eindzege voor Sander Boerkamp is de U6 Tidaholm in de “Seniorer- Klasse” mooi afgesloten.

Het werd uiteindelijk nog aardig spannend. Want hoewel de Amstelmannen op het tactisch vlak alles goed deden in de eerste vijf etappes, was het in de slotrit (14,2 km, glooiend parcours) de beurt aan de hardfietsers. En hard fietsen kunnen de Scandinavische beulen. Sander was als beste Amstelman op de 9e plaats de beste, terwijl Pierre (18e), Auke (22e) en Spike (23e) in de etappe in de middenmoot eindigden.  Dat was een ander paar mouwen dan de voorgaande dagen…..

Sander verloor 26 seconden en hield er na 6 dagen koers 15 over. Dat voelt toch wat mager. De Amstelmasters konden dus sowieso  collectief als tijdrijder geen potten breken en zakten van 1 naar 2 in het ploegenklassement. En passant duikelde Spike van het podium. Maar er bleef genoeg over: geel, de blauwe puntentrui, 2 overwinningen, 3 tweede plaatsen en enveloppen vol met Kronen.
Verder telde de équipe een keur van eerste ervaringen voor dit gelegenheidsteam dat tot een hecht collectief uitgroeide. Een collectief dat voor elkaar door het vuur ging en zo de koers naar haar hand zette.
Was Pierre op dag 2 nog des duivels dat zijn eigen team het gat naar zijn kopgroep aan het dichten was, rookte hij zich een paar dagen later toch op in het teambelang. Spike pakte zijn eerste kopgroep op dag 4 en zijn eerste overwinning op dag 5. Op dag 3 liet men de gele trui het vuile werk opknappen om vervolgens toe te slaan. Op dag 4 leerde men anticiperen en hoe je vooral geen finale moet rijden. Op dag 5 neutraliseerde de ploeg de koers door een 1 mans ontsnapping lange tijd voor het peloton uit te laten rijden en alles op de kant te gooien. Wegkapitein Auke bedacht vele strategieën en gooide er evenveel overboord maar na 6 dagen is de conclusie dan toch: “We  kunnen niet harder fietsen dan deze Scandinaviërs, maar we kunnen wel beter wielrennen!”.

Mooie koers, lekker weekje in de Zweedse zon….. concluderend:

  • Het boek van de ongeschreven wielerregels is onverwacht dik voor sommigen
  • Sander gaat op zoek naar de letter “r”;
  • De Tour in het Zweeds kijken is best informatief;
  • Auke laat alle Amstelmasters naar de Elite promoveren en heerst volgend jaar bij de Seniorer;
  • Spike maakt een serieuze kans de Tour de France te winnen, gemeten naar zijn uren in bed;
  • Huiskat Allan is ons al weer vergeten, maar Pierre Allan nog niet
  • De organisator vroeg niet te veel reclame te maken onder de andere slechte wielrenners in Nederland

uitslagen

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑