Op het podium!

Met een niet verwacht Amstel 1/2-tje in de Bergomloop van Simpelveld werd weer een succesvol wielerweekend afgesloten. Victor Broex, Tyler Eyk, Friso van Diemen, Maud Rijnbeek. Allemaal waren ze goed voor podiumplaatsen.

In Simpelveld stond voor de Junioren de allerzwaarste Limburgse koers van het seizoen op het programma. 5 Amstelmannen aan de start, en extra gemotiveerd, want in ronde 6 was een frame (van een bekende internetwinkel in Limbricht). In de ziedende eerste ronde leken de gebroeders Broex op de Hulsberg (13 x 1100 meter klimmen) al te capituleren. Victor wist zich echter te herpakken, maar Menno moest zich even laten lossen om later weer in een groepje dat rond de 16e plaats koerste te plaatsen. In het naar adem happende eerste peloton wel Daan Hoeks, Niall Tilli en de in vorm zijnde Friso van Diemen (vrijdag werd hij ook 2e in Kwintsheul). Vooral Friso toonde zich en zorgde dan ook dat het frame zijn deel werd. Alle vier de Amstelmannen handhaafden zich en Victor was er in de één na laatste beklimming bij toen één renner een gat sloeg en met zijn tweeën gingen ze de laatste klim op. Bovenop werden ze verrast door Friso die de oversteek maakte en in de afdaling zat één kluchie waarop Victor wegsprong en Friso keurig afdekte. 1 en 2 in deze zware koers is een unieke prestatie. Daan werd 7e en Niall 9e.

In het Westland zijn de bekende Westlandse koersen bezig. Maud Rijnbeek reed bij de Nieuwelinge meisjes naar de 3e plaats. 

Tyler Eyk leert Duitsers een lesje
Tyler Eyk heeft afgelopen weekend het klassement U11 van Weilburg Odersbach gewonnen, een klassement over drie etappes.De eerste etappe bestond uit een klimcriterium dat door Tyler werd gewonnen, in de 2e etappe scoorde Tyler de beste tijd in de klimtijdrit van 1,3 km met een gemiddelde stijgingspercentage van 10%. Met zijn tijd versloeg hij ook bijna heel U13(!). Op de slotdag de 3e etappe, een heuse klassieker van 23 km waarin Tyler weg reed met de Duitse kampioen. In de finale reed Tyler weg bij de Duitser en hij won overtuigend.

De winnaar draagt niet ‘gewoon’ een gele trui, maar een gesigneerde leiderstrui met handtekeningen van Sagan, Greipel en Degenkolb. Een prachtige afsluiter van het weekend. Goeie organisatie, hoog niveau, zeker aan te raden voor volgend jaar!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑