Tourbericht uit de Ain, Frankrijk: Amstel Nieuwelingen naar knappe vierde plaats

De “équipe Double-V TC De Amstél” heeft een topprestatie geleverd in de Tour de l’Ain Cadets: na vijf dagen koersen eindigde de ploeg als vierde in een veld van 30 internationale teams.

De Tour de l’Ain is een vijfdaagse professionele koers. Wat deze koers zo leuk maakt, is dat de laatste ongeveer 60 kilometer van iedere etappe de Cadets (nieuwelingen) hun eigen wedstrijd rijden als ploeg. En voor het derde jaar achtereen reed WTC de Amstel mee. En ook dit jaar weer met succes. In 2015 9e, vorig jaar winnaar, en nu ook weer van voren. Owen en Tristan Geleijn, Sven Raats, Tijmen van der Pijl en gastrenner Roy Duyvenstein bonden de strijd aan tegen 29 andere teams uit binnen en buitenland en zijn bijzonder knap als vierde geëindigd. Vooral Roy en Owen streden elke dag in de top-10 (Owen zelfs drie keer top-3) en Tijmen, Sven en Tristan moesten de schade beperken. Dat lukte al in de proloog waar de Nieuwelingen derde werden (ploegentijdrit dwars door Bourg en Bresse) en later in de heftige bergetappes. Het was weer een zeer mooi en uitdagend parcours met veel publiek langs de kant.

Van een ploegentijdrit door Bourg-en-Bresse tot aan twee zware bergetappes, met echte eerste categorie cols. Vanuit de thuisbasis Maison Familiale La Vernee in Peronnas, zijn de renners de hele Ain doorgereden om te koersen. Dit jaar ging de winst naar de Italiaanse ploeg, maar wel met véél meer punten dan de Amstelmannen vorig jaar.

De renners hebben de ploegleiding (Johan en Pauline van der Pijl en ploegleider Rogier Geleijn) nog beloofd om van elke etappe verslag te doen. Klasse van de mannen!

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑