Mooi en druk wielerweekend

Het eerste weekend van september kende een overvolle kalender in onze regio. Vele renners en rensters van De Amstel maakten daar optimaal gebruik van. Enzo Leijnse kon in Uithoorn weer een “streepje” zetten, maar ook dame Judith Jelsma verraste met een fraaie zege in Heemskerk. Een ongetwijfeld onvolledige update.

In Uithoorn was Enzo Leijnse de sterkste in de attractieve Nieuwelingenkoers. Veel aanvallen van veel verschillende renners waaronder enkele Amstel-Nieuwelingen die goed vertegenwoordigd waren. Owen Geleijn en Enzo waren uiteraard actief, maar ook Niek Voogt en Tristan Geleijn probeerden het een keer. Na een spervuur van demarrages ging het peloton in de finale toch op de knieën toen Enzo met Volendammer Kes ervandoor ging. Het gaatje bleef lang minder dan 100 meter, maar uiteindelijk was Enzo weg en reed hij zijn medevluchter ook nog los. Owen won de sprint van het peloton en mocht dus ook het podium op. Tristan, Tijmen van der Pijl en Bart van Duren reden ook in de prijzen. In de Amateurskoers op Uithoorn liet “good old” Caspar Hermans zien dat de vorm na de “Crique” nog goed is. Hij werd 5e, met Edwin de Graaff als 12e (Edwin was zaterdag in Dordrecht nog 5e) en Roel Mouris als 19e.

In Heemskerk was er een verrassende winst voor Judith Jelsma. Judith ontsnapte in de laatste vier ronden met één andere dame en wist ook nog eens te winnen! Prachtige zege. In het peloton werd Judith van Maanen nog 10e en Jeanine Laudy 20e . In Heemskerk greep Nils Wolffenbuttel weer net naast het podium: 4e, terwijl Franklin Wessels 9e werd, broer Stefan 11e en Max van de Water 17e.

Naast deze zeges waren er nog meer ereplaatsen. Maud Rijnbeek reed in Limburg naar een derde plaats in Geleen. In Sint Pancras was er zaterdag koers: Koos Jeroen Kers werd 7e bij de Elites, maar miste tot zijn spijt de slag.

De Junioren hadden een relatief rustig weekend. Daan Hoeks trok naar een combikoers in Julianadorp en reed daar naar een mooie vierde plaats. Niall Tilli reed op zaterdag in België naar de 8e plaats en zondag in Hoogerheide werd hij 6e. Beide keren zat Niall in of net achter de kopgroep, dus dat lukt alvast…nu het afmaken nog.

Riejanne Markus liet zich goed zien in de Holland Ladies Tour. Daar waar de hele wereldtop aanwezig was reed Riejanne naar een knappe 24e plaats.

Van de Jeugd was er een zege voor Tyler Eyk in Hoogerheide met Michiel Mouris op plaats 5.  Er was ook een Interclub bij DTS.

Een gedachte over “Mooi en druk wielerweekend

  1. Franklin Wessels reed tot 4 ronden voor de finish mee in de kopgroep van 4 renners die al vroeg in de koers er vandoor ging. Helaas ging toen het licht uit. Wel pakte Franklin de leidersprijs.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑