Snelle tijden langs het kanaal

De 10 km tijdrit langs het kanaal (de 3e rit in de Najaarscompetitie) leverde voor veel renners PR’s op. Een beetje wind, af en toe een spatje, maar lekkere temperaturen zorgden voor goede omstandigheden. Teun Mouris was de snelste van de avond.

Teun moest er wel hard voor werken: a. door een PR te zetten in 12,26 en b. om de immer aandringende Enzo Leijnse van het lijf te houden. In 12,28 zette Enzo ook de allersnelste tijd ooit van een Nieuweling/Junior neer. Bij het keerpunt na 5 km moest Teun nog drie seconden toegeven, maar op de terugweg zette Teun een en ander recht en verwees Enzo naar plaats 2. Ook de strijd om het brons was spannend: de “afbouwende” Tim Veldt reed in 12,41 naar plaats 4, terwijl de nog jonge Friso van Diemen (ook indrukwekkend) nipt sneller was: ook in 12.41. Nils Wolffenbuttel volgde als 5e, terwijl Ruben van der Pijl en Daan Hoeks óók onder de 13 minuten doken. Straf.
Net zo straf als de snelle tijd van Nederlands kampioene Maud Rijnbeek in 14,05 waarmee ze de snelste damestijd óóit reed.

Snelste Jeugdrenner was Mees van Duren: in 16,39, hij hield Viego Tijssen en Michiel Mouris ruim achter zich. De tijden van de Jeugd waren op het oog iets minder snel dan in mei.

De uitslag staat: hier! . De stand in de NJC volgt morgen. We kunnen wel alvast verklappen dat Max van de Water en Owen Geleijn bijna samen aan kop gaan, terwijl KJK ook nog heel dicht staat. Donderdag de laatste rit en de prijsuitreiking na de Puntenkoers die om 19.00 uur stipt start!

De Jeugd start overigens ook met haar eerste rit om 18.15 uur.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑