Close call met Close finish: Owen Geleijn wint de NJC 2017 (update)

Owen Geleijn heeft de Najaarscompetitie 2017 gewonnen. Vier keer een leuke en afwisselende koers met goed weer. Daarin kwam Owen als regelmatigste bovendrijven. Koos Jeroen Kers was wel de winnaar van  de ziedende Puntenkoers.

De laatste rit van de Najaarscompetitie was de Puntenkoers. 10 keer sprinten voor punten en daarvan telden er ook weer enkele mee voor het overall klassement. Bent u er nog? Owen Geleijn was er in ieder geval wel: hij zat in álle sprints in de punten en mocht na de VJC ook de NJC op zijn palmares schrijven. KJK had wel de winst in de Puntenkoers en mocht 20,1 punten bijschrijven. Klassementsleider Max van de Water zakte naar plek drie en de nimmer versagende Enzo Leijnse kwam op plaats vier terecht.

De Puntenkoers werd gekenmerkt door een hoog tempo en toch nog een aantal ontsnappingen. Vooral Enzo, maar ook KJK en Friso van Diemen waren daarin actief. Telkens trokken verschillende renners de boel weer op gang waardoor alles samen kwam. In de laatste zeven ronden ging Friso er weer vandoor en kreeg hij later gezelschap van KJK en “Nilli Tilli” die ook erg goed reed. In de allerlaatste ronden leken Niall, Koos en Friso de eindsprint te gaan betwisten, maar met een rondje 1.10 kwam de verder onopvallende Victor Broex zich van achteren nog tussen hen in wringen. De laatste tien ronden gingen overigens errug hard…zodat de renners de invallende duisternis nog net voorbleven. Juist in die finale haakte een enkele renner toch nog af, maar het moet gezegd worden, ook “oudjes”als Jan Buisman en Romke van der Weerdt weerden zich kranig.

Uitslagen en klassementen: NJC 2017

Ook de Jeugd reed haar eerste rit in de NJC.  Hier de uitslagen met dagwinnaars Mees, Julian en Sem. PuntenOverzichtNJC2017 De Jeugd gaat volgende week gewoon door.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑