Interclub WTC De Amstel 10 september 2017

Op een prachtige zondagochtend verzamelde zich menig jeugdrenner bij WTC De Amstel om aan het einde van het wegseizoen nog eens de benen te testen.

Om 10:00 uur was het over zeven rondes de beurt aan tien rennertjes in categorie 1 en 2. Van WTC stonden Fabio Valerio en Kiet Sikkens aan de start. Na een ronde hadden zich al 4 rennertjes losgemaakt van het peloton kort gevolgd door het enige meisje in koers Tessel Ruiter van DTS. In ronde twee probeerden Stijn Vlieland van Hoorn en Noery Weber van Olympia zich samen los te maken van Lars van Assema en Mikai Krijt van DTS maar in ronde drie kwam het weer bij elkaar in de kopgroep. Achter de kopgroep wist Fabio met Finn Morsch van Alcmaria de aansluiting te vinden bij Tessel en Jamie de Heer van Hoorn in de achtervolgende groep. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Lars aan het elastiek van de kopgroep. Kiet draaide daarnaast op enige afstand met een zeer tevreden gezicht ook zijn rondjes. Bij de sprint won Noery voor Stijn en Mikai. Vervolgens was plek vier voor Lars en Tessel wordt knap vijfde in de sprint van de achtervolgende groep. Fabio pakte een knappe zesde plek.

Categorie 3 en 4 startten precies om 10:20 voor twaalf ronden koers. Van WTC zijn Thijmen Drexhage en Michiel Mouris present in een peloton van veertien rennertjes waaronder wederom slechts een meisje, Femke Reemeijer van De Kampioen. Het wervende effect van de internationale dominantie van onze wielervrouwen is vandaag nog niet echt zichtbaar in de lagere categorieën. Na drie ronden de kat uit de boom kijken gooide Michiel Mouris de knuppel in het hoenderhok. Na vier ronden pakte Michiel samen met Jaymz Lunneborg een gaatje op het peloton wat in de ronden daarna langzaam groter werd. Thijmen handhaafde zich goed in het achtervolgende peloton dat zich nog niet gewonnen gaf maar door goed samenwerken van Jaymz en Michiel leek het peloton de achtervolging na zeven ronden op te geven. Met nog vijf ronden te gaan deed Stijn Wierda van Noord Holland een poging om bij het peloton weg te rijden. Met nog drie ronden te gaan was het gedaan met de samenwerking tussen Michiel en Jaymz en proberen zij om de beurt elkaar te lossen, maar zonder resultaat waardoor het een sprint a deux werd die met een uiterste inspanning werd gewonnen door Michiel. Daarachter zijn het die met zijn drieën achtereenvolgens Guido de Jong en Dean Tol van Hoorn en Stijn Wierda van Noord Holland.

Om 10:50 was het de beurt aan 25 renners in categorie 5 en 6 waaronder zes meiden inclusief Nederlands kampioene Nienke Veenhoven van DTS. Van WTC stonden eveneens zes renners aan de start. Op volgorde van inschrijving zijn dat Julian Vergouw, Flore van der Grinten, Mees van Duren, Viego Tijssen, Jelle Boonstra en Jesse de Vries. De eerste ronden gaven de WTC-ers, en dan met name Mees, op het thuisparcours direct gas en waaien er een aantal renners af. Nienke Veenhoven controleerde voorin het peloton dat nog uit zo’n twintig renners bestond. Na vier ronden kwam er meer rust in de groep maar in ronde vijf zagen we Viego aan de kop van een WTC treintje alweer aanzetten en vielen er aan de achterkant kleine gaatjes. Na zeven rondes verdwenen Jeffrey Zwart van De Kampioen en Loek Ruijgrok van Kennemerland voor het clubhuis in het gras. Het viel gelukkig mee en de twee werden weer op hun fiets geholpen en vervolgden hun weg, zei het wel wat aangeslagen. Het peloton wachtte echter op niemand en reed onder leiding van Nienke Veenhoven flink door waardoor er iedere ronde een paar langs de achterdeur de aansluiting verloren. Na tien ronden viel het wat stil en sloten er weer flink wat renners, die aan het elastiek hingen, aan bij het peloton. Na dertien ronden ging het tempo weer even omhoog onder leiding van Xin Warmerdam van Hoorn en stond de achterdeur weer open en zo ging het heen en weer zonder dat er echt wijzigingen in de situatie waren. Met nog zes ronden te gaan vonden we Flore van der Grinten op kop van het peloton, direct gevolgd door wederom Xin Warmerdam. Ook Naomi Buchener en Nikkie Brusche van DTS waren op kop te vinden dus wie beweert dat meiden niet koersen vergiste zich vandaag. Met nog drie ronden te gaan waren er nog ongeveer zeventien renners over in het peloton waaronder uiteraard het volledige WTC zestal. Met nog een ronde te gaan probeerde Jelle weg te rijden maar Nienke leek direct te controleren. Bij het uitkomen van de laatste bocht ontstond er helaas een flinke valpartij midden in het peloton waar Viego, Jelle en Julian bij betrokken waren. Bij Julian leek het het meest mee te vallen en Jelle kwam met flinke schaafwonden van de baan. Viego leek er het slechtst aan toe maar kon na enige tijd zelf van het parcours wandelen. Een flinke domper. De eindsprint werd gewonnen door Nederlands kampioene Nienke Veenhoven voor Mees van Duren die knap tweede werd. Drie is Naomi Buchener, vier Daan Jurriaans op plek vijf Felix van Hemert. Flore en Jesse zitten achter de valpartij en finishten als achtste en dertiende.

Om 11:45 ging categorie 7 en Nieuwelingen van start over 25 ronden waaronder vijf WTC renners. Karsten Osterhold, Alexander Kok, Benjamin Wessels, Sander Brandse en Jip de Moor. Na twee ronden ging Jip ervandoor en pakte een gaatje van vijf seconden. Het ging direct hard waardoor het enige meisje Cato Draaisma van Olympia helaas moest lossen. Na vijf ronden werd Jip ingelopen door het peloton en viel het stil wat Mike Bark van Ulysses de kans gaf om aan proberen te sluiten. Dit bleek echter lastig want na tien ronden reed Mike nog steeds op honderd meter. Met nog veertien ronden te gaan probeerde Jip weer weg te komen maar het peloton reageerde attent. Een ronde later was het Alexander die een gaatje had maar een ronde later zat het weer bij elkaar waarna Alexander het nogmaals probeerde maar wederom zonder succes. Een ronde later deed Sander tevergeefs een poging. Karsten zagen we zich te voet bij de EHBO melden in de laatste bocht en het parcours verlaten. Hij bleek in ademnood te zijn geraakt. Met nog vijf ronden te gaan ontsnapte Ian van den Berg van UWTC en pakte een serieus gaatje. Na een ronde leken de WTC renners zich te organiseren voor de achtervolging maar het gat werd niet kleiner. Met nog twee ronden te gaan zag het er naar uit dat Ian stand ging houden want het peloton gaf de achtervolging duidelijk op. Winnaar Ian van den Berg na een mooie solo. Bij de afsprint van het achtervolgende peloton was het Alexander Kok die met een halve wieldikte de tweede plek bemachtigde. Daarna Jaimy Willemsen van Excelsior, Sander Brandse en Jip de Moor op achtereenvolgens plek drie, vier en vijf. Benjamin finishte knap op plek zes.

De valpartijen buiten beschouwing gelaten was het een mooie koersochtend. Volgende week Interclub bij UWTC op ZATERDAG!

Uitslagen: klik.

Hier was het om te doen
Podium cat7/Nwl
Podium cat. 3/4

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑