Zegereeks Amstelrenners gaat door: een update

Vooral de jongens Nieuwelingen (15/16 jaar) vielen weer op afgelopen weekend: Enzo Leijnse met een zege in een “rondje om de kerk” in Baarn, maar Owen Geleijn mocht zijn naam opschrijven als winnaar van de herfstklassieker de Kleine Omloop van de Veenkoloniën in Groningen.

Winst in de Veenkoloniën
De Najaarscompetitie liegt niet: Owen  Geleijn won afgelopen  donderdag op sterke wijze de NJC 2017. Dat is altijd een teken van vorm. In Groningen rekende Owen af met een eerste groep van veertig man na een zware en regenachtige koers. Vooral de bochtencombinaties in de regen waren kaassie voor “crosser” Owen. Daarmee klopte hij o.a. de Nederlands kampioen. Enzo is een begaafd tijdrijder en een iets minder begaafd bochtennemer, vooral in de regen: hij werd 10e. Niek Voogt was de enige andere Amstel Nieuweling die finishte: als 56e.
Bij de Juniorenkoers in de Veenkoloniën was het weer zeker in het begin niet minder slecht. In het begin meteen waaiers en groepen. Victor Broex zat steeds voorin, terwijl Daan Hoeks, Niall Tilli en Friso van Diemen in verschillende groepjes daarachter zaten. Op zeker moment reed een kopgroepje heel ver weg en schoof alles daarachter weer in elkaar. Uiteindelijk liep alles weer heel erg in op de kopgroep en op slechts 100 meter van de kop klasseerde Victor zich opnieuw in de top-10: hij werd 8e, nipt achter enkele renners die komende week Nederland op het WK in Noorwegen gaan vertegenwoordigen. Niall, Daan en Friso finishten net buiten de prijzen. Ruben van der Pijl had een mindere dag en finishte niet.

Winst in Baarn
Het zware rondje in Baarn lag er droog bij en dan gaat Enzo wel hard door de bochten, én de rechte stukken. Zó hard dat hij met overmacht de ronde won. In het peloton reed Joppe van de Weerdt naar de 10e plaats, terwijl ook Tijmen van der Pijl en Wessel Mouris een prijsje meepikten. Bij de Nieuwelinge-meisjes reed ook Maud Rijnbeek weer naar het podium: 3e; terwijl Rosan Koper was vorige week zondag al winnaar van de Nieuwelingenronde van Uithoorn (met ploeggenoot Owen Geleijn als 3e) en won afgelopen zondag ook de ronde van Baarn. Clubgenoot Joppe van de Weerdt klasseerde zich daar als 10e. In de Nieuwelinge-meisjesklasse was er een podiumplaats voor Maud Rijnbeek: zij werd 3e in Baarn. Rosan Koper werd 8e.

WPGA tweede in de Finale Clubcompetitie:
Daarnaast waren de Elite-renners en de Dames van De Amstel actief in Friesland in de tweedaagse finale van de landelijke clubcompetitie. Vooral de mannen deden het goed in het  WPGA team. Met Nils Wolffenbuttel en Teun Mouris in de gelederen behaalde het team de tweede plaats, o.a. dankzij het sterke rijden van in de ploegentijdrit waarin de ploeg tweede werd. Een mooie afsluiting van een sterk seizoen voor de Elite-renners. In de finale omloop wist DTSér Asjes te winnen, terwijl Teun naar plaats 9 sprintte. Teun werd 7e in het eindklassement en Nils 17e.
De combiploeg van de Dames werd met Kristine Kofman, Christien Pries en Judith Jelsma 13e. Ze hadden een enerverend weekend naar het schijnt.

Nog andere uitslagen? Jazeker. Tyler Eyk tekende weer voor twee streepjes en Koos Jeroen Kers miste net het extra streepje: in Hank zat KJK mee in de vlucht van negen, maar moest in de finale in één man zijn meerdere erkennen. Max van de Water werd 14e. Van de Amstelmasters weinig nieuws. Ze zijn even in retraite lijkt het. Dat geldt niet voor Caspar Hermans die een 5e plek noteerde in Utrecht.

4 thoughts on “Zegereeks Amstelrenners gaat door: een update

  1. Daar kom je hier al achter Hans 😉 De 2 “streepjes van Tyler Eyk” waren trouwens De ronde van Rolde in de regen en daags nadien de ronde van Korvel Tilburg, beide met sterk deelnemersveld afgesloten met een indrukwekkende solo. 😉

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑