Dinsdagavondcompetitie: finale vol vuurwerk

Op de laatste avond wordt er wat korter gekoerst en wat langer nagepraat, maar dat betekende niet dat de koers een verplicht nummertje was waaraan je niet veel energie hoefde te spenderen. Integendeel zelfs, Ex-renner, maar nog best fitte Tim Veldt geeft training bij Rapha Cycling Club en had wat pupillen meegenomen en omdat het beter coacht vanuit de groep reed hij zelf ook nog mee.

Dat de combinatie toch best lastig is bleek wel toen Tim al omkijkend toch een bochtje miste waar hij normaal gesproken met heel wat hogere snelheid moeiteloos doorheen komt. Met name Adam Mullen reed de klinkers onder het asfalt vandaan. Hij mist nog wat bochtentechniek maar wist dat meer dan ruimschoots te compenseren bij het aanzetten in de bocht.

Uiteindelijk ontstond er toch een kopgroep van vier renners met eerder genoemde Adam Mullen, Raul Woudstra, Bas Koster en Jaap van der Grinten die op tijd door had dat dit groepje wel eens ver zo kunnen komen. De achtervolging kwam nog wel wat dichterbij toen er goed werd samengewerkt maar uiteindelijk waren er toch te veel renners die dachten het zelf te kunnen of bij wie de energie onvoldoende was om goed over te kunnen nemen.

Bas Koster was de rapste in de sprint voor Adam Mullen die te veel snelheid verloor in de laatste bocht, gevolgd door Raul Woudstra en Jaap van der Grinten. Tim Veldt probeerde in de laatste drie ronden nog de oversteek te maken maar het verschil was daarvoor te groot. Pierre Deen was de ‘best of the rest’.

In het eindklassement is Camiel Zwart uiteraard de winnaar met een gemiddelde van boven de 9,5 (14 overwinningen) met Jaap van der Grinten als een waardige nummer twee. Niet alleen door van iedereen het vaakst te komen (19 keer) maar ook door de laatste acht ritten steeds in de top-6 te rijden.

Wil Nieuwendijk en Paul Andriessen, bedankt voor weer een jaar jureren en dinsdag 27 maart 2018 is iedereen weer van harte welkom.

Het hele klassement: klik.

One thought on “Dinsdagavondcompetitie: finale vol vuurwerk

  1. Beste Arno, bedankt voor al die leuke verslagen van de dinsdagavond koers. Tot dinsdagavond 27 maart 2018 !

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑