Bloemen en planten op het podium

De Podiummeter loopt verder op want ook dit weekend stonden er weer veel Amstelshirts op een van de wielerpodia. Op de Sluitingsdag op 1 oktober kan de balans worden opgemaakt en we verwachten weer een (bijna) record op de teller. Dit weekend deden weer verschillende renners en rensters een greep in de prijzenpot.

Uitblinkers winnen niet altijd
In Alphen aan den Rijn was de plaatselijke ronde. Een echte kermiskoers met – uiteraard – kermis, maar ook een behoorlijk selectief rondje met wat bochten en snelle stukken. De Amstel wist drie podiumplekken te behalen. Een podium waarop je eens een keer geen bloemen, maar een Buxusplant kon verdienen.
Op dat podium stond niet Friso van Diemen. Friso had er zin in bij de Junioren en stak dat niet onder stoelen of banken. Hij begon met een rondenlange solo waarbij het peloton serieus moest achtervolgen om de voorsprong van bijna 30 seconden nog dicht te rijden.  Uiteindelijk lukte dat wel, maar toen er weer drie wegreden zat Friso er als de kippen bij. In zijn laatste Juniorenkoers wilde Friso nog wel een keertje scoren. Dat leek te gaan lukken, maar in de eindsprint met vier kwam hij toch op de meest ondankbare plaats terecht: 4e. Een teleurstelling, maar de stapel enveloppen maakte ongetwijfeld veel goed. Victor en Menno Broex hadden als 12e en 13e duidelijk een mindere dag (en ook een lekke band). 
Eerder op de dag waren er wel Buxussen voor Owen Geleijn én Enzo Leijnse. Beide kemphanen moesten het in een sprint-a-deux uitvechten. In de ziedende sprint op de 16 had Owen nét iets meer souplesse dan Enzo en kon Owen wéér een overwinning bijschrijven op zijn zich aardig vullende palmares. Het aantal overwinningen van Enzo zal hij dit jaar niet meer halen, dat staat vast. In de Nieuwelingenkoers reed Niek Voogt overigens naar een keurige tiende plaats.
Helemaal aan het slot van de dag werd er overigens nog wel een Buxusplant binnengehaald door de familie Broex. In de korte Sportklasse-wedstrijd zat Auke Broex ook in de kopgroep van vier. Hij eindigde óp het podium met een derde plaats. Caspar Hermans maakte in het begin de koers hard, maar miste de slag: 14e. Overigens, het snoeien van een Buxus vergt nog wel wat kennis en kunde. Misschien kan daar de nakende herfst voor gebruikt worden.

Andere podiumplaatsen en 1-2-tjes

Het een/tweetje van het NK Jeugd werd door Tyler Eyk (1e) en Michiel Mouris (2e) herhaald in de koers op en rond de “Bavelse Berg”. Een flinke afvalberg vlakbij Breda waarop een serieuze slotklim gelegen was. Niet alleen deze “habitués” van het podium hadden prijs in de sterkbezette koersen; ook Viego Tijssen (5e) en Julian Vergouw (9e) hadden een prijsje bij de Jeugd en Maud Rijnbeek werd 2e bij de Nieuwelinge-meisjes. 2e werd ook Rosan Koper, maar dat was in Oosterhout. In de gecombineerde Junior/Nieuwelinge-meisjes wedstrijd was dat een topprestatie waarmee ze ook de snelste Nieuwelinge was. Junioren die ook in Alphen hadden kunnen starten zochten ook Oosterhout op: Niall Tilli en Daan Hoeks : zij werden resp. 9e en 7e in de Juniorenkoers.

Voor de Junioren zit het seizoen er zo’n beetje op, maar voor veel andere categorieën is er komend weekend (en daarna op het NCK) nog wel wat te “verdienen”.

Jeugdinterclub
De Jeugd Interclubwedstrijden gaan overigens ook gewoon door. Afgelopen zaterdag in een nat Uithoorn. Verschillende van onze toppers pakten daar een prijsje mee, en anderen hadden vooral veel plezier. O.a. Ravi Heidstra, Alexander Kok, Viego Tijssen en Fabio Valerio konden allemaal een bekertje meenemen Komende week is er nog een dubbel Interclubprogramma met een Ploegentijdrit bij de Kampioen en een gewone koers in Hoorn.

En dan missen we vast nog wel iets. Voor alle nieuws: geef het door op wtcdeamstel@yahoo.com

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑