De laatste loodjes van het seizoen goed verteerd

Nog een weekje tot het NCK en ook enkele crossers hebben al weer een rugnummer opgespeld. Maar voor een aantal renners mag het seizoen nog wel even voortduren. Meerdere renners stonden nog even op het podium.

Mooie Ploegentijdrit op Spaarnwoude
Eerst en vooral de Jeugdploegen die bij De Kampioen op Spaarnwoude hun Ploegentijdrit reden. 10 km knallen; de perfecte voorbereiding op het NCK. Twee Amstel-équipes aanwezig en de mannetjes (2 x cat V, 2 x cat VI) van De Amstel I (Mees, Viego, Julian en Jelle) deden het prima met een mooie 3e plaats in nét geen 40 km/u. Ploeg II was met zijn drieën,, maar Flore, Karsten en Taco kregen nog wat hulp van de al wat vermoeide Mees en reden evengoed naar de 5e tijd. Mooi werk. Ploegleider Hans Leijnse reist komende zaterdag met een goed gemoed af naar Dronten voor het Jeugd NCK. De ambitie zal niet zijn winnen (met zo’n jonge ploeg), maar wel zo goed mogelijk rijden en ervaring opdoen.

Viego Tijssen is sowieso in goede doen. Hij reed in Den Haag op zondag naar een mooie podiumplaats: 3e.  Dat behaalde ook Rosan Koper bij de Nieuwelinge-meisjes: ook een NCK – gangster, dus bij de Dames zit het ook goed.

Anderen zochten het verderop op: op de Molenberg in Heerlen. Altijd een pittige afsluiter van het jaar. Voor Owen Geleijn was het ook een afsluiter van een categorie: in zijn laatste Nieuwelingenkoers reed hij weer naar het podium: 2e.
Werd er dan niet gewonnen? Jawel hoor: Tyler Eyk reed iedereen op een hoop op de Molenberg en stond op het hoogste treetje. Dat gold ook voor Enzo Leijnse: in de fraaie Omloop van Ottoland (mooi rondje van 4,5 km) was het gebrek aan wind voor Enzo geen probleem: ook zonder wind wist hij het peloton te ontvluchten en zijn medevluchter ruim achter zich te laten. De laatste Nieuwelingen-overwinning in een lange reeks van “De Beer uit Amstelveen” (volgens de speaker). Ook Niek Voogt, Joppe van de Weerdt en Jip de Moor reden in Ottoland hun laatste Nieuwelingenkoers: op naar de Junioren!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑