Zaterdag: NCK Dag in Dronten

Zaterdag is het dan eindelijk zover: het NCK. Sommigen leven er al weken naar toe en hebben er keihard voor getraind. Anderen zetten zich zaterdagochtend hun tijdritfiets en gaan er dán voor. Vier Amstelploegen staan zaterdag aan de start en ze zijn er klaar voor.

De ploegen

De Ploegentijdrit: volgens sommigen het zwaarste onderdeel van de wielersport. Kan je je in een klim nog wel eens laten lossen, in de TTT is dat geen optie: meer dan maximale hartslag en dan toch erbij blijven, en doorgaan! Dat is de Ploegentijdrit. Vorig jaar was WTC De Amstel tweede in het Algemeen Klassement. Zou dat weer bereikt kunnen worden?

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site. Bij De Amstel is jong beginnen het motto, en de afgelopen weken is er al vele keren getraind op het rondje bij Oukoop waar menig KOM-metje sneuvelde.  Maar op één avond na kon er goed getraind worden.

De Elite-ploeg (in 2014 21e,  in 2015 7e en in ’16 16e) trainde o.l.v. ploegleider Roel Mouris een tweetal keren. Er staat nu een Team met de ervaren Daan de Groot en Patrick Bos als wegkapiteins. Martijn Veling en Sander Boerkamp leveren de andere PK’s en Max van de Water, en Marc Veldt zijn de mannen van de souplesse. De concurrentie is groot en 52 polderkilometers is niet niks.

De Jeugdploeg – kampioen in ’14 en ’15, 6e in ’16-  heeft dit jaar met een jong team goed getraind en zelfs een oefen ploegentijdrit gereden. Met vier mannen die elkaar goed kennen gaan ze de 10 km weer zo hard mogelijk afleggen. Dat zijn  Jelle Boonstra en Mees van Duren (beiden cat VI) en Viego Tijssen en Julian Vergouw uit cat V.  Een plek in de top-10 is wellicht wel weer mogelijk?

De Juniorenploeg (10e in ’14, 19e in ’15, 9e in ’16) heeft ambitie. De tijden op Oukoop liegen er ook niet om: Friso van Diemen, Victor Broex en Enzo Leijnse  zijn de mannen die vorig jaar het “alltime-high” van de B-ploeg (9e in 2003 (Lars, Levi, Koos, Vince)  evenaarden. Ploegleider Joost Mouris heeft dit jaar Daan Hoeks aan de ploeg toegevoegd. Het is 34 kilometer, dus een geoliede machine is nodig. Het doel: top 5! Dat is ambitie.

De Damesploeg was vorig jaar 9e, 7e in ’15 en en 11e in ’14. De 7e plaats verbeteren is wellicht wel héél bijzonder. Met motor Riejanne Markus, zus Roos Markus en de jonkies Maud Rijnbeek en Rosan Koper is dat wellicht wel mogelijk? In de trainingen liep het vooralsnog goed, maar hoe is dat in de stress van de koers? Zaterdag gaan we het zien.

WTC De Amstel staat uiteraard weer met haar ploegen op het grote plein in Dronten. Alle supporters zijn vanzelfsprekend welkom.

Zaterdagmiddag weten we alles.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑