Primeur voor Michiel Mouris

Alhoewel de oudere categorieën al 3 weken op weg waren met het crossseizoen begon de jeugd pas afgelopen zaterdag met de eerste landelijke wedstrijd in Helmond.

Michiel Mouris had daar al heel lang naar uitgekeken en lag al twee maanden te trappelen in zijn mandje. Hij was eigenlijk half juli al begonnen met de voorbereidingen. Terwijl de mussen van het dak vielen, ging hij toen al naar Anna’s hoeve in Hilversum voor een eerste training.  Hij reed nog wel wat wegwedstrijden, maar zag dat slechts als het op peil houden van de conditie voor het crossseizoen. 
 
De tuin van huize Mouris werd gebruikt als trainingslocatie, er werden pionnen en allerlei attributen geplaatst om in elk geval behendiger te worden op de fiets. Een oude reservefiets van Lars van der Haar werd aangeschaft. (Als je Marktplaats moet geloven heeft Lars wel 200 reservefietsen gehad, dat crossen van hem is slechts bijzaak.) Vanaf augustus was hij bijna dagelijks op de fiets te vinden. 
 
Inmiddels is het oktober en traint hij dinsdag bij Woerden, donderdags bij de Ouderkerkerplas en tussendoor in Randy’s crossbos bij de A9 of doet bij de plaatselijke tennisbaan een jumptraining. Nadat vrijdagavond de puntjes nog ff op de i waren gezet met een tiental startjes kon hij zaterdag eindelijk los.
 
Op een werkelijk alleraardigst rondje bij een recreatieplas in Helmond, waar volgend seizoen mogelijk het NK jeugd wordt gehouden, kwam hij als een speer uit de startblokken en ging met ruime voorsprong de eerste bocht in. En dat was toch altijd een zwak puntje van Michiel. Halverwege het 1e rondje duldde hij nog even twee man in zijn spoor, maar reed daarna gestaag naar 1 ½ minuut voorsprong op de Nederlands kampioen en was de zege een feit. Voor zover de redactie kan nagaan is dit de eerste zege van een Jeugdrenner van WTC De Amstel  in een landelijke cross ooit. Jan Bos zei ooit: “de eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen”, maar deze smaakte wel heel lekker.   
 
Zaterdag was niet alleen voor de Jeugd een goeie dag; ook de oudjes deden het goed in het veld. In Poortugaal werd Marcel Witte knap 2e in de nationale cross. Zondag voegde hij daar nog een 10e plek aan toe in Utrecht. Op beide parcoursen was ook Michael Breedt van de partij. Hij werd 7e in Poortugaal en 8e in Utrecht.
 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑