ACC: in een week van zomer naar herfst

De tweede rit van de ACC op Sportpark Sloten kreeg de toevoeging ‘try out regiokampioenschap’ omdat de WVA over twee weken het kampioenschap voor het district Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden organiseert. De Amstel deed het goed met winst in vier van de zes categorieën.

Voor het RK wordt zo ongeveer de maximale lengte van het parcours opgezocht: zowel de ‘Olympia-lus als de ‘WVA-lus’ wordt in het parcours opgenomen. Dat levert een rondje op waar  zo’n beetje alles inzit: snelle stukken, technisch stukken, natuurlijke en onnatuurlijke hindernissen, modder en zand. Een flinke klus voor de veldrijders: de deelnemers aan de 2e rit van de ACC waren zo’n minuut of 10 bezig met één rondje.

Jeugd
Bij de Jeugd was de combinatie herfstvakantie en slecht weer waarschijnlijk schuldig aan een wat kleiner deelnemersveld dan vorige week in Nieuwveen.
Bij de Jongste Jeugd wederom slechts één Amstelrenner; Max Baars. Max werd op Sloten geconfronteerd met de donkere kanten van het veldrijden (valpartijen), maar zette dapper door en eindigde als 8e.
Bij de Oudste Jeugd een Amstel-drietal. Viego Tijssen deed de beste zaken voor het klassement: na zijn tweede plek van vorige week pakte hij nu de volle winst. Julian Vergouw – vorige week in Nieuwveen al op podiumkoers, maar door materiaalpech geveld – bleef nu van tegenslag gevrijwaard en werd 2e. Jesse de Vries eindigde als 5e.

40+
Ook bij de 40+ werd de opkomst van vorige week (> 100) niet gehaald, maar er stond nog altijd een indrukwekkend veld. Opvallend was de waarschijnlijk eenmalige aanwezigheid van renners uit Zuid-Holland en Midden: de kwalificatie ‘try out regiokampioenschap’ deed zijn werk. Nadeel voor de nieuwkomers was dat ze achteraan moesten beginnen: de meesten schikten zich in hun lot; een enkeling bakte het Bruijn en zette zich gewoon op de eerste rij. Michael Breedt deed het enige juiste: vanaf de zoveelste rij direct na de start in hoog tempo naar voren rijden en uiteindelijk zegevieren. Hem schrijven we op voor een hoge klassering bij het RK van de 40+. Michael werd op het podium geflankeerd door clubgenoot Hamish Morrin (2e) en de winnaar van vorige week, Jeroen van der Vossen.
Marcel Witte, ook op verkenning, volgde in grote lijnen hetzelfde scenario als Michael, maar ‘strandde’ op plek 4, net vóór Patrick Molenaars. Marcel en Patrick schrijven dan ook op voor een hoge klassering bij het RK van de 50+.
Met verder nog Pierre Deen, Dick Visser, Caspar Hermans, Serge van der Putten, Jeroen van Hoeijen en Dolf Kloosterziel in de top 21 deed De Amstel het ook deze week in de breedte uitstekend.

40- , Nieuwelingen en Dames
Nadat de Masters het parcours omgeploegd hadden ging nog eens een immens peloton het veld in. In de 40- kwam Victor Broex op zijn wegfiets aangereden, wisselde die snel om voor de MTB en reed zonder inrijden vanuit de vierde startrij naar de kop. Maar winnen was toch iets te veel gevraagd: Tommy Oude Elferink was te sterk. Op plek vier eindigde Niek Voogt net voor de sterk opstomende Friso van Diemen. Ruben van der Pijl en Menno Broex eindigden ook nog in de top-10. Bij de Nieuwelingen was Tristan Geleijn opnieuw de sterkste. De handige Tristan had weinig moeite met de steile hellinkjes en won ruimschoots. Bij de Dames een volledig Amstelpodium: Aagtje Dijkman won met ruim een minuut voorsprong op Judith Jelsma (fel aangemoedigd door dochterlief) en Rosan Koper.
Alle (vele) foto’s op de site van de Amsterdamse Crosscompetitie. Volgende week de volgende cross; op Spaarnwoude…dat is om meerdere redenen spannend.

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑