Wegens succes geprolongeerd: Amstel Alpenweek 2018

Na drie prachtige en zware uitvoeringen van de AAW vindt deze ook in 2018 plaats. Maak alvast ruimte in de vakantieplanning en houd de laatste week van augustus 2018 vrij. De cyclosportieve wielerweek gaat opnieuw plaatsvinden, en wel van zondag 26 augustus tot en met vrijdag 31 augustus 2018!

Hoewel meerdere andere opties zijn afgewogen vindt de AAW in 2018 ook weer plaats vanuit Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez. Het wordt weer een uitdagende zesdaagse wielerweek in de vorm van een etappekoers over zeven of acht etappes.

Voor 2018 worden nu al nieuwe en (deels) bekende etappes uitgetekend. Over het parkoers doen we voorlopig nog even geheimzinnig. Eén nieuwigheid maken we nu al bekend: een ploegentijdrit over een serieus aantal km! De prachtige omgeving staat natuurlijk garant voor meer dan genoeg klimwerk met etappes tot ruim 110 km en duizenden hoogtemeters. Maar ook weer een relatief vlakke individuele tijdrit en een heuvelachtige omloop. Afzien dus met daarnaast genoeg tijd voor een (soort van) vakantie en geouwehoer over “de koers”. Kortom….daar moet je bij zijn.

Vaststaat dat ook het handicap-systeem zal blijven en er zullen klassementen in meerdere categorieën worden opgemaakt. Maar let op: je moet er dus ook klaar voor zijn en het is toch serieus afzien en behoorlijk koers ….

Deelname staat open voor Amstel-leden vanaf 18 jaar (op 26 augustus 2018), mits in goede gezondheid, mannen én vrouwen. Gelet op de ervaringen uit het verleden is het maximale deelnemersaantal op 40 gesteld. Opgave is vanaf nu, 1 november 2017, mogelijk: dus regel het met je baas, vrouw, man, vriend, school!

Het inschrijfgeld bedraagt € 85,- voor “volledige”Amstelleden (trainingsleden € 110,-). Opgave kan vanaf nu door middel van een mail naar amstelalpenweek@gmail.com. Je krijgt dan een bericht over de betaling en je krijgt de voorlopige reglementen toegezonden. Je inschrijving is pas definitief na betaling. De reis- en verblijfskosten zijn uiteraard voor eigen rekening. Er zal zoveel mogelijk gezamenlijk gereisd en in een gezamenlijke accommodatie overnacht worden. Met het inschrijfgeld worden reis- en verblijf van organisatie/helpers betaald, diverse organisatiekosten, aandenken, leiderstruien, prijzen, premies en “extra’s” ter plaatse.

Omstreeks januari zal de Directie meer informatie over de koers, de route en de deelnemers geven. En om in de stemming te komen: lees dan dit mooie verslag nog een keer: hier!. De uitslag van 2016 is daarin ook te zien …. daar krijg je zin van, zeker in deze donkere dagen.

2 gedachten over “Wegens succes geprolongeerd: Amstel Alpenweek 2018

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑