ACC: De Kampioen revisited

Na een jaar afwezigheid keerde het ACC-circus vandaag terug op Wheelerplanet voor de 3e rit van de Amsterdamse Crosscompetitie. De rit van twee jaar geleden staat bij velen nog in het geheugen gegrift: nooit sneuvelden in één wedstrijd zoveel derailleurs. Als je vandaag de verhalen over toen moest geloven kwam er twee jaar geleden eigenlijk niemand ongeschonden over de streep. Behalve die ene single speed-rijder dan, maar dat was logisch: die had geen derailleur.

Het parcours lag er vandaag droog en snel bij en was in grote lijnen vergelijkbaar met de vorige editie: een grote ronde met mooie lange en korte single tracks waar je bij voldoende stuurvastheid lekker door kon kachelen, grasstroken langs de sloot, een paar flinke stukken asfalt en een zandbak. Alle ingrediënten voor een mooi potje crossen.

Jeugd
Bij de jongste Jeugd blijft Max Baars als enige Amstelrenner zijn dappere strijd strijden tegen de rest. Vandaag werd hij 13e.
Bij de oudste Jeugd liet het sterke Amsteltrio Mees van Duren, Viego Tijssen en Julian Vergouw zich een clean sweep door de neus boren door nieuwkomer Daan van Lüling. Maar met een 2e, 3e en 4e plek mochten ze ook tevreden zijn. Vooral klassementsleider Viego deed goede zaken en breidde de voorsprong op zijn naaste belagers uit.

40+
Bij de eerste wedstrijd van de ACC in Nieuwveen signaleerde de redactie al ‘een herboren en onrustbarend fit ogende Ron Vroom’. Vandaag stond er geen maat op deze Vroom 2.0: hij won met een straatlengte voorsprong. Ruim achter hem streden Amstelmannen Hamish Morrin en Patrick Molenaars met Danny Zuiderduin en Jeroen van der Vossen om de resterende podiumplaatsen. Hamish kwam op twee, Patrick speelde het spel onhandig en werd 5e.
Serge van der Putten, Auke Broex en Jeroen van Hoeijen leverde in de tweede helft van de koers mooie strijd en rolde als 10e, 11e en 12e over de streep. Opmerkelijk was de 14e plek van debutant (achterin starten) Jeroen Verhoeven.
Het drama kwam deze dag bij Pierre Deen en Dick Visser vandaan. Deen reed lek; schreeuwde meermalen om een achterwiel, maar het duurde erg lang voor een wiel hierop reageerde. Visser is een oersterke diesel die op het snelle rondje bezig was aan een serieuze opmars. Aangeland in de top 10 – met zicht op meer – sloeg het noodlot toe: Visser reed zich vast in de zandbak en zijn achtervolger dook vol in zijn achterwiel. Derailleur eraf bij Visser; einde koers.

40-, Dames en Nieuwelingen
Bij de Nieuwelingen ontbrak de tot dusverre ongeslagen Tristan Geleijn (had een dagje Walibi, kwestie van prioriteiten stellen), maar bij de 40- startte broer Owen mee. Na een paar ronden hard werken om klassementsleider Dennis Souverein af te schudden lukte dat toch in de laatste anderhalve ronde en reed Owen naar de zege. Toch bloemen voor moeder Geleijn dus. Niet ver daarachter knokte Niek Voogt om een plek op het podium, maar moest toch nog ruim zijn meerdere erkennen in een van de aanwezige baarden. Iets verder in het veld (17e) een nieuw lid Devi Brands die met zicht op meer goed uit de verf kwam.
Bij de Nieuwelingen dus geen Amstelzege, maar ook geen Amstelrenners (vakantie?), maar wel bij de Dames waar Judith Jelsma (winnares) en Rosan Koper (2e Dame) zich goed voorin handhaafden.

Volgende week trekt het circus eerst naar WVA (zaterdag) voor het Districtskampioenschap, en op zondagmiddag naar de enige echte en unieke Nesser Cross. Let op de gewijzigde aanvangstijden! Zie de site van de ACC.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑