ACC ’t Twiske: guur als altijd

Een van de mooiste parcoursen in de ACC is dat van de wedstrijd in ’t Twiske. Wel jammer dat het a-l-t-i-j-d nat, koud en winderig is in het recreatiegebied bij Landsmeer. Ook dit jaar werden de deelnemers en de supporters weer op de proef gesteld. Maar gelukkig waren er broodjes, koffie en roze koeken in de tentjes langs het parcours.

Dat parcours was grotendeels vertrouwd; de bekende single tracks met klimmen en dalen, de zandstrook en de trap. Een en ander werd gecompleteerd met een wirwar aan bochtenwerk op de open stukken: het was duidelijk waar de Trappist de extra euro inschrijfgeld die dit jaar gevraagd wordt aan heeft besteed: lint, kilometers lint.

Jeugd
Bij de jongste Jeugd bleek Max Baars ineens concurrentie te hebben uit eigen gelederen: Fabio Valerio die de afgelopen weken clubloos in de uitslagen figureerde, bleek in de uitslagen van ‘t Twiske ineens lid van WTC De Amstel. Om de ACC-site te parafraseren: we willen wel graag weten hoe het kan dat wij dat niet wisten. Fabio werd 13e, Max 21e.
Bij de oudste Jeugd was De Amstel op volle sterkte aanwezig en dat resulteerde in 5 man bij de eerste 7. De winst was voor Jelle Boonstra. Mees van Duren werd 3e voor Julian Vergouw en Viego Tijssen en Michiel Mouris eindigde als 7e, maar die stond gisteren al als 3e op het podium in de nationale jeugdveldrit van Tilburg.


40+: Witte wint

De winst in het omvangrijke veld Masters ging naar Marcel Witte na een spannende sprint met de verrassing van dit seizoen, Ron Vroom. Het was de MTB (Witte) tegen de klassieke crossfiets (Vroom) en zoals in het verleden al meermalen is vastgesteld: een MTB is zeker geen nadeel op dit parcours. Daar staat tegenover dat Marcel een aantal extra hindernissen moest passeren omdat hij als onregelmatige deelnemer niet de bevoorrechte startpositie kreeg die Vroom als nummer 5 van het klassement ten deel viel.
Achter dit superduo was Patrick Molenaars stabiel op 5 en stond Hamish Morrin voor het eerst in deze reeks niet op het podium (7e). Hij blijft wel de klassementsleider bij de 40+. Ook nog in de top 10 Caspar Hermans (MTB, 9e) en net daarbuiten (11e), maar wel opvallend sterk rijdend op zijn trainingsparcours, Coen Emmer. Daarachter werd uiteraard ook door velen geknokt, gevallen en soms gevloekt…maar dat schijnt er ook soms bij te horen.

40- en Nieuwelingen: voor de bui binnen
Na de Masters was het parcours zelfs een beetje drooggereden/gewaaid en was het zeker niet meer zo glibberig als daarvoor. In de 40- klasse reed klassementsleider Dennis Soeverein héél ver weg van zijn concurrenten en won ook. Niek Voogt (2e in het klassement op één luttel puntje) ging echter als allerlaatste het veld in: bij de start brak zijn derailleur af en moest hij een leenfiets pakken. Daarbij eerst nog een wiel wisselen en het zadel omlaag zetten. Toen op weg om iedereen zo’n beetje in te halen en nog als 11e te finishen. Aan de rondetijden te zien zou Niek ook Soeverein nog het vuur aan de schenen gelegd hebben….In het achterveld zagen we o.a. Max van de Water en Sander Boerkamp nog naar top-20 opstomen, terwijl Menno Broex de pijp aan Maarten moest geven. Tristan Geleijn kwam weer “even” de bloemen ophalen en won deze keer ruimschoots. Wessel Mouris was 4e Nieuweling.
Net na de finish barstte er dan toch een aangekondigde hagelbui los….net op tijd.
Volgende week heeft de ACC daar geen last van: dan gaan ze weer de paardenbak in voor de Manege-cross van Excelsior.

Op de website van de Amsterdamse Crosscompetitie alle uitslagen en veel fotolinks.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑