Start wegtrainingen: vanaf zaterdag 6 januari 2018

De kerst staat voor de deur; en dan is het al bijna januari….en dan mag en moet het zeker weer: trainen op de weg! De clubtrainingen op de weg beginnen vanaf zaterdag 6 januari: lekker aankleden en met de groep de weg op, en fietsen maar. Voor alle licentiehouders v.a. Nieuwelingen en ouder (m/v).

Het vertrek is elke zaterdag tot eind februari stipt om 11.00 uur vanuit Ouderkerk, verzamelen voor wielerzaak De Haan bij de brug bij Ouderkerk, HogerEinde Zuid.

Opzet trainingen:
Zoals gebruikelijk wordt er gereden in twee of wellicht drie groepen. De trainingen zijn duurtrainingen, maar uiteraard zit er ook een stukje “kwaliteit”(lees: intensiteit) in de training met enkele opdrachten.  Er wordt in principe een min of meer vaste route gereden van resp. ongeveer 60-70 km (basisgroep en Nieuwelingen) of ongeveer 80-90 km voor de andere groep vanaf Junioren-niveau met Amateurs, Elite etc. Indeling op niveau en in samenspraak met de trainers en afhankelijk van de aanwezigen wordt er eventueel gecombineerd. Samen uit, samen thuis, en als je méér wil, doe je dat ervoor of erna. Er wordt flink doorgetrapt en zeker in het voorjaar met wind, soms kou en nattigheid wil het behoorlijk pittig zijn. Zorg dus dat je fit en in staat bent om een aantal uur flink door te fietsen.

Checklist:
Altijd meenemen: regenjack, een paar bananen/reepjes (met kou verbruik je meer dan je denkt), bidons, reservebandjes en pompje. Een teller met stopwatch op je stuur (er zijn opdrachten op tijd) en een spatbord kan nooit kwaad. En je fiets en banden….die zijn in goede staat!

Overbodig te zeggen dat je altijd aan elkaars veiligheid denkt, en álle verkeersregels ook voor ons wielrenners gelden. Alle afval (ook bananenschillen!) gaat in de prullenbak of terug in je achterzak.

Regels deelname:
Deelname staat open voor Amstel-leden met (basis)licentie bij De Amstel én er wordt gereden in clubtenue (leden van een LSE/LST en CT zijn uitgezonderd). De trainers is verzocht hierop te letten, vanwege de herkenbaarheid en veiligheid erg belangrijk. Deelname is altijd geheel op eigen risico.

Verplaatsing/afgelasting:
Bij extreem slecht of gevaarlijk weer wordt uiterlijk omstreeks 10.00 uur via de website bekend gemaakt of de training doorgaat, of evt. naar een later tijdstip verschoven wordt, of naar zondag. Houd deze website dus altijd in de gaten.

Afbeeldingsresultaat voor winter training cyclists

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑