ACC Olympia: vallen en opstaan

De voorlaatste rit van de Amsterdamse Crosscompetitie was er een van vallen en opstaan. Het parcours was getekend op de bekende routes op Sportpark Sloten met daaraan toegevoegd een portie extra bochten; vooral aan het Olympia-uiteinde van het parcours. De bochten in combinatie met de druilerige regen zorgde ervoor dat er weinig deelnemers waren die niet minstens eenmaal onderuit gleden.

Het talud van de brug moest door bijna iedereen lopend beklommen worden en de gladde afdaling – met beneden een bocht naar rechts – van hetzelfde talud was voor menigeen een ‘angstgegner’ en ook het talud achter het clubhuis van de WVA bracht menig renner van zijn stuk (en fiets). Samen met de zandbak en de twee balken vormde het geheel een mooie technische en zware cross.

Jeugd
Bij de jongste Jeugd werd het duel Fabio Valerio versus Max Baars beslist in het voordeel van Fabio: hij werd 15e, Max 19e.
Bij de oudste Jeugd begint een geheel Amstelpodium de gewoonste zaak van de wereld te worden. De winst was voor Jelle Boonstra, Mees van Duren werd twee en Viego Tijssen pakte plek drie. Vijfde werd Michiel Mouris, maar die had al een overwinning op zak van een dag eerder in de nationale Jeugdveldrit van Boxtel. Ook Jelle en Mees waren in Boxtel actief, zij werden respectievelijk 11 en 19. Op Sloten was er verder bij de oudste Jeugd een 8e plek voor Jesse de Vries en Julian Vergouw werd 13e.

Masters 40+
De starts van Danny ‘raketstart’ Zuiderduin (MBC de Noordbikers) zijn al de gehele competitie onovertroffen, maar in het verloop van de wedstrijd wordt hij telkens overvleugeld. Zo ook op Sloten: wederom liet de kalm startende Ron Vroom (HRC Excelsior) zien absoluut de sterkste te zijn, terwijl Patrick Molenaars – die eerder in de competitie een abonnement had op plek 5 – zijn 4e achtereenvolgende 2e plek scoorde. Een veel lucratiever abonnement, want: bloemen! De laatste podiumplek was voor Zuiderduin.

Caspar Hermans had de moeilijke keuze ‘Cyclocrosser of MTB’ ditmaal in het voordeel van de cyclocrosser laten uitvallen en werd daarvoor beloond(?) met de 4e plaats. Pico de Jager denderde weer ouderwets door het peloton naar voren (7) en Jeroen van Hoeijen wist nog net de top 10 te halen. Pierre Deen(14) wist zijn sterke optreden van vorige week geen vervolg te geven (voor de zoveelste keer iets met een band en de hoeveelheid lucht die er (niet meer) inzat) en Dick Visser(12) en Coen Emmer(16) wisten een ijzersterke start niet uit te buiten. Vlak daarachter klopte Auke Broex na enkele koprollen Willard Gerritsen. (De tegenstand van) Serge van der Putten had op het steile talud meer verwacht van de al niet meer zo nieuwe Theo & Thea schoenen, maar ze bleven steken op plek 20.

De jongeren
In de 40- klasse was leider Niek Voogt niet aanwezig (skivakantie, ook glad) en werd nummer 2 Dennis Soeverein voor de start al mentaal geklopt: zijn mooie fiets was gestolen. De nachtmerrie voor een wielrenner natuurlijk en alle reden om je fiets altijd in de gaten te houden, en het liefst op slot te zetten. Soeverein startte op een leenfiets nog wel hard, maar moest al snel terrein prijs geven. Koos Jeroen Kers had er op het bochtige rondje zin in en kwam al snel van achteren opzetten en achterhaalde iedereen om uiteindelijk ruim naar de zege te rijden. Alhoewel KJK op het laatst nog moest lopen. Tony Stoffels (vorige week ook al tweede) reed wederom sterk en finishte als 3e. Vierde werd de lekker sturende Menno Broex, terwijl de aandringende Sander Boerkamp in de finale weer eens een derailleur sloopte….(“helemaal klaar mee”).

In de Nieuwelingen en Dames klasse was Tristan Geleijn na een paar mindere wedstrijden weer eens de snelste. Hij hield Wessel Mouris (2e) op ruime achterstand. Bij de Dames reed Rosan Koper mooi naar de vijfde plaats en de eerste dame.

Volgende week zondag, op oudejaarsdag, is de finale van de ACC 2017 bij de WVA. De Amstel maakt op de jongste Jeugd na, in alle categorieën kans op de eindzege. Komt dat zien!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑