Baanmedailles voor de Junioren

Tijdens de NK Baan van afgelopen week wiste de Amstel-Junioren vijf keer het podium te bereiken. Enzo Leijnse en Niall Tilli deden dat in het rood-wit-blauw, maar ook Tijmen van Loon stond twee keer op het podium.

Waar de gemiddelde Amstelrenner nog wel eens moeite heeft het in een koers af te maken waren Niall (Puntenkoers) en Enzo (Scratch) beide keren de rest van het deelnemersveld te slim af. Hoe? Dat is het geheim van de baanrenner.
Tijmen van Loon behaalde twee keer zilver op de krachtonderdelen Sprint en Keirin. Enzo werd achter Niall ook nog eens tweede. Mooi gedaan van de mannen.

Vanuit het verre Alkmaar kwam ook een klein puntje van kritiek: de deelnemersvelden waren op sommige onderdelen erg klein en het clubje baanrenners dat wedstrijden rijdt is wel erg beperkt. Dat is jammer, maar dat doet aan de prestaties van de deelnemers niet af, bovendien: aan de top is het altijd rustig.

Uitslagen staan hier, met ook o.a. Patrick Bos in de uitslagen van de EliteĀ 20171227NKbaan

 

4 thoughts on “Baanmedailles voor de Junioren

 1. Reactie op bovengenoemde kritiek !
  Schrijver dezes was elke avond aanwezig en heeft alleen bij een enkele dames koers een klein peloton gezien.
  Elite en heren junioren waren pelotons met het maximale ( 24 ) toegestane aantal renners, door ziekte en afmelding soms een paar minder. Voor sommige wedstrijden waren er zelfs kwalificatie ronden nodig.
  De redactie van WTC de Amstel heeft er soms weinig besef van dat alleen de beste baanrenners van Nederland lef genoeg hebben om aan een soms absurd hard en chaotisch verlopende baan wedstrijd deel te nemen !!!
  Helaas is de koppelkoers voor de junioren door een tekort van 1 koppel niet door gegaan. Er waren slechts 7 koppels ingeschreven. Het is niet voor niets dat er zo weinig renners voldoende kunde en durf hebben om aan dit technisch lastige onderdeel deel te nemen.
  Van de 14 ingeschreven junior renners voor de koppelkoers waren er 3 uit de gelederen van de Amstel, het zou de redactie dus sieren om zich in commentaren wat trotser uit te spreken over het Baanwielrennen in het algemeen en over haar baanwielrenners in het bijzonder.

 2. De redactie trekt het zich aan. Een goede toelichting. Een verslag van de mooie wedstrijden zien we graag tegemoet.
  Zoals gezegd: aan de top is het altijd rustig…: en daar zitten de drie Amstel Junioren wel!

 3. Ach bij het NK veldrijden (het korfbal van het internationale wielrennen) staan bij de elite mannen slechts 16 man aan de start.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑