Clubkampioenschap veldrijden: gedoodverfde winnaar wint

Het nieuwe jaar is net een week oud, maar WTC de Amstel heeft het eerste clubkampioenschap van 2018 al achter de rug. Onder (gevoelsmatig) ijzige omstandigheden was Dylan Groenewegen oppermachtig; hij won met zeer ruime voorsprong. Gelukkig hadden we de strijd om de overige podiumplaatsen en de verschillende subtitels nog.

Nadat de opbouwwerkers van De Amstel (Erik, Roel G, Simon en Jeroen) hun paaltjes en linten hadden bijgedragen aan het uitzetten van het parcours en Jeroen de organiserende WVA er op had gewezen dat je nooit je roots uit het oog mag verliezen bij de muziekkeuze, konden om 12 uur de jeugdcategorieën van de organiserende verenigingen (naast De Amstel nog De Kampioen, ASC Olympia, De Trappist en gastheer WVA) van start onder vrolijk gezang van Andre Hazes, Tante Leen en Johnny Jordaan. Op die manier geef je de Jeugd ook nog iets mee op zo’n dag!

Bij de jongste Jeugd pakte Max Baars in zijn debuutjaar meteen een prijs: hij werd clubkampioen. Die gaan we volgend jaar zeker terugzien.
Bij de oudste Jeugd ging de winst naar Jelle Boonstra, de renner die in de ACC ook bijna altijd aan het langste eind trok. Hij werd op het podium vergezeld door Julian Vergouw en Viego Tijssen. Jesse de Vries kreeg de ondankbare 4e plaats toegewezen.

Daarna was het de beurt aan de overige categorieën. Op het moment dat Dylan Groenewegen een nummer had opgespeld was het duidelijk dat normaal gesproken de overall-winnaar vast stond. Bij veldrijden weet je het echter nooit. Bandbreuk, kettingbreuk, zadelpenbreuk, derailleurbreuk, spaakbreuk; de veldrijder staat aan heel arsenaal tegenslagen ter beschikking. Bij Dylan niets van dit al; hij reed in superieure stijl ver voor de rest uit en kwam zoals verwacht in het bezit van de wisselbeker behorende bij de titel overall-clubkampioen en de medaille voor de 1e senior. Tony Stoffels vergezelde als nummer 2 bij de senioren Dylan op het podium en Max van de Water liet een buitenkans lopen als nummer 3 met een winnaar van een touretappe op het podium te staan; reeds naar huis(?).
In de Overall-uitslag werden de 2e en 3e plaats opgeëist door de Junioren Owen Geleijn en Niek Voogt die daarmee 1e en 2e werden in de categorie Nieuwelingen/Junioren. Nieuweling Wessel Mouris werd 3e in deze categorie.
Patrick Molenaars had na jaren van afwezigheid op het clubkampioenschap veldrijden eindelijk zijn vakantie weten te plooien met dit niet te missen offroad-spektakel. Hij werd beloond met een 5e plek in de overall-uitslag en de titel clubkampioen Masters 40+. Caspar Hermans – vandaag maar weer eens op de ATB; die man kan tegenwoordig alles – werd 2e en Jan van Herwijnen pakte de 3e plaats.
Bij de Dames was de titel voor Aagtje Dijkman met Judith Jelsma op plek twee.

Uitslag CK veldrijden WTC de Amstel, 7-01-2018

 1. Dylan Groenewegen (1e senior, overall-clubkampioen)
 2. Owen Geleijn (clubkampioen Nwl/Jun)
 3. Niek Voogt
 4. Tony Stoffels
 5. Patrick Molenaars (clubkampioen Masters 40+)
 6. Max van de Water
 7. Caspar Hermans
 8. Friso van Diemen
 9. Jan van Herwijnen
 10. Pierre Deen
 11. Wessel Mouris
 12. Bas Koster
 13. Roel Gerritsen
 14. Romke van de Weerdt
 15. Aagtje Dijkman (clubkampioen Dames)
 16. Dick Visser
 17. Joppe van de Weerdt
 18. Tristan Geleijn
 19. en verder (niet precies bekend): Maarten Holsbrink, Judith Jelsma, Coen Emmer en Arno Vos.  DNF Jeroen van Hoeijen en Sander Boerkamp

Een veldrit zonder foto’s van Klaas Groot en Dick Visser is geen veldrit, dus: Klaas (alle cat. behalve Jeugd) en Dick (wedstrijd Jeugd & prijsuitreiking alle cat.)

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑