Amstel Alpenweek 2018 komt in een plooi te liggen

Het is nog ver weg, maar toch al weer een bericht over de Amstel Alpenweek 2018. Inmiddels is het peloton zo goed als gevuld en nadert de limiet van 40 renners en rensters. Het wordt weer een mooi wielerfeest.

Zes dagen, zeven etappes
Net als de eerdere edities wordt het weer een week zwaar afzien: zeven etappes in zes dagen, met – logisch – veel klimwerk. De wielerweek vindt dit jaar plaats in de laatste week van augustus, en wel van zondag 26 – vrijdag 31. Een week waarin je je kunt onderdompelen in een bijna echte koers in de bergen, met een afwisseling van korte en lange etappes. Standplaats is en blijft Bourg d’Oisans. Waarom daar? Een goede accommodatie, bekende wegen waarop een zeer afwisselend traject is uit te stippelen en verder zijn alle gemakken en voorzieningen aanwezig. En, meestal, goed weer…..

De directie heeft vergaderd en kan – zoals een goede koersdirectie betaamt – nu al een tipje van de sluier oplichten.  Zoals: enkele ritten zullen “oude bekenden” zijn, maar er zitten sowieso al weer twee nieuwe aankomsten in het parcours. Daarnaast is er ook een ploegenklassement en zal er op de derde dag een Ploegentijdrit verreden worden van maar liefst 50 kilometer. Verder is de zware en lange Col de Sarenne een van de wellicht beslissende factoren in de koers, want die wordt in de laatste etappe opgenomen. Verder bestaat de openingsdag dit jaar uit twee onderdelen. Een klimrit (massastart) naar het tegen de berg geplakte dorpje Les Oulles (bekend van de helse Koninginnerit in 2016) wordt voorafgegaan door een vlakke tijdrit. Dag twee is een “klassieke” Ornon etappe en verder finishen de overige etappes op een bergtop, behalve dag drie, dat is zoals gezegd een Ploegentijdrit. Tenslotte vindt de finale dit jaar niet plaats op de Galibier, en ook niet op de Croix de Fer, maar over de Col de Poutran. Die mag de geïnteresseerde lezer even opzoeken.

Gelet op de gemeleerde aanmeldingen zal er ook weer een MedioFondo route zijn en zullen er zeker méérdere verschillende algemene (leeftijds)klassementen zijn.

Opgave
Leden kunnen zich opgeven (en informatie inwinnen ook) door zich tot de directie te wenden via amstelalpenweek@gmail.com.  De uiterste inschrijfdatum is 31 maart 2018 (tenzij het al eerder vol zit, en dan resteert een plekje op de reservelijst). Je krijgt dan een bericht over de betaling en je krijgt de reglementen toegezonden. Je inschrijving is pas definitief na betaling. De reis- en verblijfskosten zijn daarnaast voor eigen rekening. Er zal zoveel mogelijk gezamenlijk gereisd en als je wil in een gezamenlijke accommodatie (huisjes)overnacht worden. Voorafgaand aan het evenement is er met alle deelnemers een kick-off avond. Zie ook deze link: http://www.wtcdeamstel.net/wtc/?p=18834#more-18834

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑