NK Veldrijden, voorbeschouwing

De kalender van de voorjaarskampioenschappen is al geplaatst op deze website, maar dat betekent niet dat het veldrijden voorbij is. Komend weekend staat het Nederlands Kampioenschap op het programma. In het Friese Surhuisterveen, waar in het verleden al vele (Amstel)veldslagen in de modder zijn gehouden én – voor de kenner – waar Bakker Bart de slag om de ‘Fryske dúmkes‘ heeft verloren.Vorig jaar heeft de organisatie in Friesland kunnen proefdraaien op het parcours: de gebruikelijke zware modderstroken alom. Dit jaar wellicht anders omdat het deze week relatief droog is geweest?

Op zaterdag mogen de Masters 50+ als eerst van start gaan. Zoals altijd sterk bezet: Pierre Deen, jonge vijftiger met veel goesting, ging soepel door de modder op Sloten. Patrick Molenaars, winnaar van de ACC, op lopen na een alleskunner. En favoriet Marcel Witte, dit jaar zeer sterk in de nationale crossen, alle Amstelogen op hem.

Daarna is het de beurt aan de 40+. Voor Jan van Herwijnen zou de Friese bodem geen verrassingen meer mogen hebben sinds zijn eerste optreden in de sneeuw aldaar in 1997. Hij verwacht de lijn die hij dit seizoen liet zien voort te zetten. Geef Michael Breedt sneeuw en hij vliegt. Dit jaar kan hij alles aan. Onze favoriet voor een hoge klassering bij de 40+.

Bij de Junior-vrouwen staat Rosan Koper aan het vertrek. In de ACC goed bezig geweest, kan op het NK voor een verrassing zorgen.

Zondag mogen bij de Nieuwelingen Tristan Geleijn en Wessel Mouris zich opstellen. Van beide renners verwachten we een goede race.

Bij de Amateurs vinden we Tony Stoffels terug. Op het clubkampioenschap toonde hij zijn vorm. Een NK is altijd anders, maar gezien zijn vormpeil moet hij een goede uitslag kunnen rijden.

Tot slot bij de Junioren staat Owen Geleijn aan het vertrek. Heeft al zeer veel laten zien dit seizoen in de nationale crossen. Hij kan wel eens hoog eindigen zondagmiddag.

Wordt vervolgd.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑