Mooi Januariweekend op alle terreinen

We gaan richting eind januari en dat is altijd de tijd dat de weg, baan en cross elkaar kruisen. Op de weg worden al weer de nodige kilometers gemaakt, terwijl de crossers hun post-NK of pré-NK (Jeugd) crossen rijden. En op de baan werd het laatste (?) NK van dit seizoen verreden.

De baanfietsers sloten deze week hun korte maar intensieve wedstrijdseizoen af met de NK’s Omnium en Sprint voor de Jeugd en Nieuwelingen.  Bij de Jeugd stonden o.a. Viego Tijssen en Jesse de Vries aan de start en bij de Nieuwelinge-meisjes deden Maud Rijnbeek en Oriana Soerewijn mee. Verdere info (en uitslagen van dit weekend) ontbreken nog.

De crossers lieten zich nog een keer zien in het “Open Crosskampioenschap van Uithoorn” waar Pierre Deen het virtuele zilver bij de masters haalde maar we moeten niet vergeten dat Michiel Mouris in categorie IV de laatste weken aan een zegetocht door Nederland bezig is. Na winst vorige week in Berghem stond hij na de avondcross van Helmond afgelopen zaterdag óók op het hoogste treetje. Michiel is op zijn minst medaillekandidaat in Hoogeveen waar het NK Jeugd volgende week plaatsvindt. ook Mees van Duren, Jelle Boonstra en Julian Vergouw zullen het uiterste geven op het NK.

De weg wordt ondanks de gladheid ook weer goed bereden. De zaterdagtrainingen zijn goed bezet en zowel de WPGA-Elites als de Junioren hebben hun teambuildings/trainingsweekenden er al op zitten. De Junioren reden de nodige kilometers (o.l.v. o.a. Lars van de Vall die een straffe training had bedacht), maar er was ook een lezing van Levi Heimans zodat ook de nodige kennis werd vergaard. Nog een paar weekjes en dan kunnen de trainingsritten beginnen (zie kalender Regiokampioenschappen).

2 thoughts on “Mooi Januariweekend op alle terreinen

  1. Beste redactie,

    graag het woord baanfietsers niet meer gebruiken. Geen idee waar dit zomaar vandaan komt.
    De juiste omschrijving is baanrenners.

    We noemen crossers/veldrijders ook geen crossfietsers.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑