Brons voor Michiel Mouris op NK cross

De jeugdige modderfietsers mochten zaterdag nog één keer alles op alles zetten in het veld. In Hoogeveen was het NK veldrijden voor de Jeugd en een mooie delegatie Amstel-bikkels was aanwezig. Er was gehoopt op één medaille, en die kwam er: Michiel Mouris snelde na een spectaculaire koers naar het brons.

MM naar het brons en de anderen naar de streep
De Amstelrenners Julian Vergouw, Jelle Boonstra, Mees van Duren en Michiel Mouris vormden het keurkorps dat in Hoogeveen mee deed. Een behoorlijk modderig parcours met veel lastige schuine kantjes.

Michiel was de afgelopen weken één van de toppers en zeker een kanshebber voor het podium, en misschien wel voor de titel. Michiel ging er dus helemaal voor, maar helaas….
Het zag er ook zo goed uit. MM kwam na een wat moeilijke start ogenschijnlijk gemakkelijk terug naar de tweede positie, en leek daar zelfs wat uit te rusten, maar kwam pijnlijk ten val op het schuine kantje. Weg waren de eerste twee en in de korte koers was het te laat. Uiteraard even teleurgesteld, maar naar verluidt gaat het nu wel weer. Volgend jaar weer een kans. Na een tweede plek op de weg (achter Tyler) nu derde.

Voorzover de redactie weet is het wel de eerste top-3 klassering van een Jeugdlid van De Amstel op een NK Cross. Op de weg, en zeker op de baan, stromen de medailles regelmatig binnen, en dit is de eerste in het veld.

Van de anderen startte Julian in categorie 6, maar had in de eerste ronde al pech waardoor hij vanuit laatste positie aan een inhaalrace begon. En dat kan Juul als de beste, uiteindelijk 22e. Daarna Jelle en Mees in categorie 7. Tijdens het inrijden een was er al een  “klein incident”: Jelle belandde vanaf een schuin dijkje zo in de sloot. Gelukkig viel het mee en stond hij tot z’n knieën in het water. Hier en daar wat bij elkaar gescharreld en heeft hij toch kunnen rijden. De supporters waren onder de indruk: wat werd daar hard gereden en wat zijn de meeste jongens groot. Prima gereden maar ze kwamen er voor het podium niet aan te pas. Jelle 32e, Mees 33e.

Mooi dagje Drenthe
Het was een prachtige ervaring voor de mannen. En een dank je wel aan alle supporters. De ouders en kinderen die langer bleven of eerder kwamen, Oma uit Zeeland, baan- en weg fietsmaatje die er met ouders een dagje uit van maken, de jeugdcoördinator die op de motor naar het hoge noorden is gekomen.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑