DK’s worden eindelijk echte Districtskampioenschappen

Het is nog even weg, maar zoals het er nu naar uit ziet zal de winnaar van het Noordhollands kampioenschap ook echt een Noordhollandse winnaar zijn. Waar de afgelopen jaren regelmatig vreemde snuiters van ver buiten de provincie grenzen op het Noordhollandse podium te bewonderen waren gaat dat dit jaar veranderen. In het verleden bepaalde de vestigingsplaats van de club in welk district aan het DK moest worden deelgenomen. Vanaf nu is dat terecht de woonplaats van de renner. De KNWU heeft er zelfs een kaartje voor gemaakt, waarop je mooi kan inzoomen. klik hier.Voor onze Amstelrenners heeft dat overigens nauwelijks gevolgen: wij hebben slechts een heel enkel lid dat buiten of net over de provinciegrens woont. Bij ons in de buurt is goed te zien dat riviertjes als de Waver en de Holendracht ook daadwerkelijk Districtsgrenzen vormen. Zo mogen onze leden uit bijvoorbeeld Abcoude en Baambrugge de Amstelkleuren in Midden gaan verdedigen. Dat heet spreiding van kansen! Het DK op de weg vindt traditioneel op tweede Pinksterdag plaats. Het DK Tijdrijden ook meestal in die periode.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑