Lekker koersen in Amsterdam Noord

Het was zondag prachtig weer voor een Voorjaarskampioenschap in Amsterdam Noord. Met een goede Nieuwelingen- en Juniorenopkomst, liet een aantal Amstelrenners alvast zien goed uit de winter te zijn gekomen.

IJs op de sloten van het aanpalende Waterland, droge weg en een winterzonnetje maken het altijd goed toeven op het mooie parcours van ARC Ulysses. Een parcours waarbij ook nog de nodige vaardigheden van de renners gevraagd wordt. Veel renners vonden dan ook de weg naar de inschrijftafel. En wie er nog niet was moest kennelijk nog wat trainingskilometers maken. Maar dat kan ook tijdens de koers, want daar zijn deze koersjes immers voor.
Zoals bij elk Regiokampioenschap mocht de Jeugd aftrappen en daar kende men het podiumdebuut van Max Baars. Hij werd 2e, terwijl clubgenootje Kiet Sikkens in dezelfde jongste groep 6e werd.  In andere categorieën is het nog wat voorzichtig, maar Tyler Eyk was er natuurlijk: hij reed naar een mooie 3e plaats in cat 5/6 (hij is zelf cat IV). Jesse de Vries werd hier mooi 5e.

Rosan Koper was de sterke winnares van de Dameskoers, waarin zij de sprint won. In die koers ook veel Nieuwelingen van De Amstel. Tijmen van der Pijl was op 6 de beste, maar net als Tristan Geleijn (8e) was hij ervan overtuigd dat iets meer scherpte kan helpen om mee te zitten in de kopgroep.  In het peloton ook Maud Rijnbeek (9e), Alexander Kok (14e), en op een rondje ook de prima debuterende Jan Boukema en Maarten Holsbrink die net als Benjamin Wessels een keer gedubbeld werden, maar de koers goed uitreden. Goed om te zien dat ze er met zo veel al weer waren.

Bij de Senioren was er een grote startgroep met vooral veel West Frisia Elites, maar ook een achttal Amstel Junioren. Al snel nam een drietal West Frisianen de benen en reed zo’n 20 seconden bij elkaar. Victor Broex en Owen Geleijn waren er daarna als de kippen bij om met de favoriet Roy Pieters (binnenkort op het WK Baan) mee te springen en als een sneltrein het gat te overbruggen. De drie namen meteen de oorspronkelijke kopgroep op sleeptouw en dubbelden na een uurtje het peloton met daarin o.a. de Junioren Mohs Klunder, Enzo Leijnse, Wieger Göbel, Ruben van der Pijl, Menno Broex en Niall Tilli, maar ook Masters als de actieve Sander Boerkamp en Serge van der Putten en Max van de Water. In de finale sprintte Max nog net naar de 8e plaats. Victor en Owen konden het samen niet 100% eens worden over de taktiek, maar Pieters was ook gewoon te sterk. Owen werd 4e, Victor 5e. Alle uitslagen: hier!

Let op: komende zondag een koud Regiokampioenschap bij Kennemerland in Beverwijk op het mooie vernieuwde glooiende rondje daar.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑