Vernieuwing bij de Clubritten: trek je agenda!

Zondag 18 maart is het Regiokampioenschap van Amstelland en wordt het clubparcours weer heropend. Vanaf eind maart is het weer zomertijd, en de ervaren Amstelrenner weet wat dat betekent: de Dinsdagavondcompetitie en de Peter Post Voorjaarscompetitie (PP-VJC) begint weer! Maar iedereen rekent ook op het Clubkampioenschap, komend jaar op Paaszondag 1 april.

Verandering!
Het Clubkampioenschap was vorig jaar in Juni, maar dit jaar doen we het weer als vanouds, op Paaszondag 1 april.  Er wordt dan om 11.30 gestart met alle senioren-categorieën (mannen) voor hun lange koers over circa 80 km. Dit jaar in één wedstrijd, met één overall kampioen en verschillende leeftijdscategorieën (40+, 50+ en 40-, Nieuwelingen (50 km), ) Zet het alvast in je agenda!

De Jeugd krijgt op dezelfde dag haar Clubkampioenschap: start om 10.30 uur. De datum van de Dames wordt nog later gepland.

 

Voorjaarscompetitie en de Dinsdagavondcompetitie: vernieuwing!

De VJC telt dit jaar acht ritten, waarbij de “feestdagen” en de Avondvierdaagse elk jaar wat data in de weg zitten. Maar let op: de eerste vijf ritten van de Senioren vinden dit jaar op WOENSDAG plaats. De laatste twee op donderdag. Dat zal even wennen zijn, maar zet het duidelijk in je agenda, want anders sta je er op donderdag, en dan rijdt alleen de Jeugd (die blijven dus op  donderdag, en gaan mogelijk nog langer door).
Mede ivm de Ronde van Nes op 25 mei is de finale al op 17 mei.

De voorlopige data van de PP-VJC 2018:

Rit 1 woensdag – 28 maart
Rit 2 woensdag – 4 april
Rit 3 woensdag – 11 april
Rit 4 woensdag – 18 april
Rit 5 woensdag – 25 april
Rit 6 donderdag – 3 mei
Rit 7 dinsdag – 8 mei tijdrit
Rit 8 donderdag 17 mei  – Finale en Prijsuitreking

Nadere info, reglementen etc. volgt nog.

Upgrade van de Dinsdagavondcompetitie:
Ook de dinsdagavondcompetitie wordt in een nieuw jasje gestoken. Afgelopen jaar/jaren is het peloton op de dinsdag kleiner geworden. Dat is uiteraard jammer, want er zijn mooie wedstrijden te rijden en dat doet iedereen graag in een wat groter peloton.  Daarom zijn er voor het komende seizoen verschillende ideeën om de groep weer wat groter te maken en weer een wat stevigere groep te hebben die mooie wedstrijdjes gaat rijden waarbij het voor nieuwkomers makkelijker wordt om in te stromen. Daarover volgt snel meer nieuws: de eerste rit is op 27 maart, dat weten we wel al.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑