Upgrade van de Dinsdagavondcompetitie

WTC De Amstel heeft een klein, maar uitdagend wedstrijdparcours. Je leert er sturen en op snelheid door de (twee) bochten rijden. Kortom je kan er echt wielrennen. Naast de Voorjaarscompetitie (licentiehouders, tot voor kort alleen op Donderdag), is er al jaren de “Trimmers”competitie op de Dinsdagavond. Afgelopen jaar/jaren is het peloton op de dinsdag kleiner geworden. Dat is uiteraard jammer, want er zijn mooie wedstrijden te rijden en dat doet iedereen graag in een wat groter peloton.  Daarom zijn er voor het komende seizoen verschillende ideeën om de groep weer wat groter te maken en weer een wat stevigere groep te hebben die mooie wedstrijdjes gaat rijden. Dit seizoen wordt er gestart met zogenaamde Instroomwedstrijden” om de Dinsdag groep weer wat groter te maken.

Voor komend seizoen betekent dat het volgende:

– in de eerste twee maanden van het seizoen zullen de wedstrijden gestart worden met 30 minuten in een neutraal tempo van ca 35-36 km per uur. Dat wil zeggen: geen gelanterfanter met de handjes op het stuur, maar dat de betere rijders het tempo constant houden op max 40 k/u op de rechte stukken, en dat er (nog) geen demarrages plaatsvinden etc.

– daarmee leren de instromers in ieder geval om op een flink tempo te rijden. Ervaren renners kunnen meteen wat tips en tricks meegeven aan de nieuwkomers

– na de neutrale tijd gaat de koers los en wordt er nog ca drie kwartier echt gekoerst; voldoende om een mooie koers te maken

– de eerste tien in de uitslag worden geklasseerd, dus er zijn voor meer mensen punten te halen

– eventueel wordt er een apart klassement gemaakt voor de instromers (B-klassement)

Ongewijzigd blijft de doelgroep: dat zijn de Trimmers/Basislicentiehouders, en daarnaast de Sportklasse en Masters 40+ licentiehouders die (nog) niet het niveau hebben om in de Voorjaarscompetitie mee te kunnen. Daarnaast zullen de Dames en de Nieuwelingen die ook niet in de VJC meekunnen deel kunnen nemen.

Met name de rennersgroep die het (nog) niet aandurft om op de Dinsdag mee te doen, of die nog een extra zetje nodig heeft wordt dan ook van harte gevraagd om vooral mee te komen doen. daarbij valt te denken aan de Woensdagavondtrainingsgroep, waar ook nog wijzigingen voor komen..
Het devies is, vooral komen! En na afloop een lekker koud drankje nuttigen! Eerste wedstrijd: dinsdag 27 maart om 19.00 uur!

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑