Derk Abel Beckeringh zijn seizoen geslaagd

Een nagekomen bericht van Lars van de Vall over een koersje dat niet onopgemerkt mag blijven.
Derk Abel Beckeringh is namelijk terug ten tonele verschenen. Vorig jaar wisten enkel enige trouwe supporters zijn eenmalige optreden waar te nemen in Okinawa Japan. Koersen in Japan was Derk kennelijk dusdanig goed bevallen dat hij er begin maart alweer terug keerde.

In eerste instantie zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit voor Derk, althans dat is wanneer we Derk Abel Meckeringh zelf moeten geloven. Hij had tijdens de trainingsweek voorafgaande aan de koers te kampen met een verschrikkelijk hoofdpijn “niet te doen, een verschrikking!”, daarnaast moest hij inktvis met zuignappen eten “ik moet bijna kokhalsen” en moest hij tijdens een training aan Lars zijn zadel gaan hangen omdat hij “helemaal op een hoop was”. Zelf Derk vond dat hij “volledig aan het ontsporen was” wat op een behoorlijk ernstige situatie duidt. Maar hoe gekker Derk doet des te dichter hij bij zijn topvorm geraakt. En dat konden zijn trainingsgenoten in de laatste dagen vooral bergop merken toen Derk ouderwets irritant vragen aan eenieder bleef stellen terwijl zijn compagnons bergop zonder adem zaten, om vervolgens bij gebrek aan antwoorden bij ze weg te fladderen.

Derk was echter niet voor het klimwerk naar Japan gekomen maar voor een studenten criterium van 30 kilometers aan de voet van het nieuwe Olympische stadion in Tokyo, waarbij de enige hoogtemeters zich bevonden in het hobbelende oudste asfalt van Japan dat daar vanwege erfgoed redenen nog steeds ligt en tevens als finishstraat diende. Samen met Davíd van Eerd en Sjors Handgraaf vertegenwoordigde Derk de Nederlandse Universiteitsploeg in 20 rondjes van 1.5 kilometer. Het koersverslag kan daarbij net zo kort gehouden worden als het criterium. Derk reed na 5 rondjes samen met Davíd van Eerd en drie Japanners weg, gaf een keer vol gas toen het peloton weer dichtbij leek te komen en reed in laatste halve kilometer bij zijn vluchtgenoten weg om als winnaar over de finish te komen. Het resultaat was, naast een mooie podiumfoto, dat Derk zijn koffers naast een verlengsnoer, een skateboard, een set flippers en een paar tassen vol nieuw verworven kleding van de Gotemba outlet nu ook een nieuwe verworven trofee en een rollerbank omvatte.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑