Woensdag start van dé PP-VJC 2018

Woensdag (!!) 28 maart start de altijd felbevochten en veelbesproken Voorjaarscompetitie, ook wel de Peter Post VJC.  De manier om jezelf te testen, te verbeteren en te meten met je clubgenoten. Mooie wedstrijden, harde koersen en ideaal om in vorm te komen voor de KNWU-wedstrijden. Én een extra dagje rust vóór het weekend. Maar niet voor de Jeugd, die rijdt gewoon op donderdag.


De categorie-indeling van de VJC is gelijk aan de indeling van vorig jaar; dwz alle Elite-Amateurs-Masters-Sportklasse-Junioren en de betere Nieuwelingen rijden ca 1.u en 10 ronden.
Bij de oudste en sterkste Jeugd op donderdag (start om 18.15 uur) kunnen ook Dames en Nieuwelingen (trainers van Nwl/Jeugd doen voordracht) meedoen.

  • VJC Senioren: start om 19.00 uur: ca 1 uur en 10 ronden (5 x op woensdag, 2 x op donderdag)
  • VJC Jeugd: verschillende niveaus op voordracht trainers: start om 18.15 uur (elke donderdag)

De kalender:

Aanvullend reglement:

1. Minimaal 4x deelnemen om voor het eindklassement in aanmerking te komen.
2. Eindklassement met 10 eindprijzen
3. Inschrijfgeld € 3,-;  Jeugd: gratis! Geen inschrijfgeld bij de tijdrit.
4. Elke wedstrijd minstens drie dagprijzen bij de senioren. Er kunnen ook premies worden verreden.
5. Tot 10 ronden voor het eind een ronde vergoeding bij erkende pech. Meld je altijd wel bij de jury.
6. Bij gelijke stand in het eindklassement is de laatste wedstrijd doorslaggevend.
7. Renners die de koers voortijdig verlaten melden zich af bij de jury. Doen zij dit niet, dan worden punten in mindering gebracht. Na afsprinten/afstappen/finishen de finish niet meer passeren.
8. Senioren: Zonder transponder word je niet in de uitslag opgenomen. Transponderlozen gaan vijf ronden voor tijd uit koers (gelijk met de gedubbelden)
9. Puntentelling Senioren:
Alle starters krijgen sowieso 5 punten. Dat betekent in alle ritten: voor de nrs. 1 t/m 15: 20,1-19-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6 punten.
Alle starters die uitrijden ook 5 punten.  Per ronde achterstand op het peloton: 1 punt aftrek. Geen bonuspunten (bij de seniorenklasse) voor een ronde voor!
10. Afsprintprocedure: De koploper(s) rijden bij een ronde voorsprong altijd de volledige afstand. Het peloton krijgt dan enkele ronden eerder de bel. In beginsel bij het rondenbord op 6,en 10 krijgen renners op 1 respectievelijk 2 ronden achterstand de bel.
11. (onder voorbehoud van een trui) Leider is verplicht te starten in de leiderstrui (m.u.v. de tijdrit). Bij afwezigheid, de nummer twee in het klassement! Leiderstrui bij de senioren en de jongeren (dames/nwl/sterkste Jeugd) (o.v.b.)
12. Ten overvloede: sprinten in rechte lijn, geen afval en bidons e.d. weggooien, en als je gedubbeld wordt: rechts houden.
13. Fietsen met schijfremmen zijn verboden.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑