Dinsdagavondcompetitie: dubbele cijfers

En dat had niet alleen betrekking op het aantal deelnemers maar ook op de temperatuur. Tijdens de eerste twintig minuten werd er volgens afspraak niet gedemarreerd maar werd het tempo wel al langzaam opgevoerd.

Toen het mocht ging dat nog wat verder omhoog en toen was het ook Camiel die een paar keer probeerde weg te komen. Maar alleen red je het niet dus was het wachten op een moment dat er een geschikte medevluchter beschikbaar was. Na 30 ronden koers was dat Sander Baars. Het peloton reageerde wel, maar viel daarbij uiteen in bijna evenveel stukken als dat er renners waren. Uiteindelijk waren het Jan Buisman, Joris van Nieuwkerk en Robert Vicic die de oversteek nog op tijd wisten te maken.

Rene Markus haalde het bijna maar moest zich uiteindelijk toch latten zakken in het peloton. Hoewel de achterstand een compleet recht eind was en de kopgroep zich al veilig waande lukte het Rene uiteindelijk toch om de achtervolging te organiseren. Met nog maar vijf ronden te gaan leek dat een kansloze missie zeker omdat het aantal helpers voor Rene iedere ronde kleiner werd. Maar toen waren de achtervolgers al binnen schootsafstand zodat het uiteindelijk alleen Rene Markus lukte om we aan te sluiten.

Voor de klassering maakte dat weinig uit want in de sprint moest de motor van Rene de tol betalen voor de gedane inspanningen, maar het was toch een mooie prestatie. De sprint leverde Camiel Zwart zijn eerste echte overwinning van het seizoen op voor Jan Buisman. Daarachter finishten Joris van Nieuwkerk, Sander Baars en Robert Vicic voor Rene Markus.Met zijn tweede plaats staan Jan Buisman nog steeds op ruime voorsprong.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑