VJC 3: Waterige woensdagrit

De verplaatsing van de donderdag naar de woensdag is (nog) geen gelukkige: het regent immers steeds op woensdag. In die regen was Ivar Immerzeel verrassend de snelste.

Het leek nog wel zo’n mooi vooruitzicht voor de 3e rit in de Voorjaarscompetitie, lekker weer en zin in koers. Maar dan trekken er toch weer rond etenstijd een paar buien over de regio en ligt het parcours er weer nat bij. Desondanks waren er genoeg renners aan de start en ging een mooi peloton van start. Misschien komt het door de regen, misschien door de “nivellering”, maar feit is dat het tempo steeds hoog lag en er geen enkele aanval enige serieuze kans van slagen lek te hebben. Junioren Wieger Göbel en klassementsleider Victor Broex waren wel actief, maar ook hun pogingen om weg te komen werden gesmoord. Favoriet Derk Abel Beckeringh was geheel tegen zijn gewoonte in op tijd bij de inschrijving, maar hield het na een paar rondjes voor gezien en uiteindelijk moest Victor Broex na een lekke band de strijd staken.

Alles bij elkaar dus en de tot dan onzichtbare Ivar Immerzeel kwam plotseling naar voren en wist een paar lengtes te nemen en de koers te winnen. Er werd gefluisterd dat broer Niels keurig plotseling heel slechte bochten reed en het gaatje iets vergrootte…maar dat weten we niet zeker. Ronald de Waal werd tweede.

Uitslagen en klassement  staan hier:  VJC 2018. Volgende week weer op woensdag. Het schijnt dat het dan heel lekker koersweer wordt. We zullen zien.

One thought on “VJC 3: Waterige woensdagrit

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑