Jeugd weer goed op dreef bij NK selectiewedstrijden

Met twee overwinningen keerden de jeugdrenners van De Amstel terug van de NK selectiewedstrijd in het best wel verre Den Helder; 10 graden, regen, zo plat als een pannenkoek en geen wind.

Max Baars startte in categorie I en Max had er zin in: “Mooi weer om te koersen”, zegt hij voor de start. Hij debuteerde vorige week succesvol in een KNWU-wedstrijd met een 3e plek en wist nu kennelijk hoe het spelletje gespeeld moest worden. Na 2 (van de 4) rondes ontsnapt hij uit de kopgroep en rijdt solo naar de finish. Winst! De bloemen zijn voor mama.

Overwinning nummer twee kwam op naam van Tyler Eyk in categorie 4, van wie anders? Tyler kwam met bijna twee minuten voorsprong op nummer twee en drie over de streep en de rest werd door hem gedubbeld. Voor quotes van Tyler verwijzen wij graag naar de fb-pagina van Tyler (Tenzij hij het advies van Arjen Lubach heeft opgevolgd natuurlijk).

In categorie 6 werden Julian Vergouw en Jesse de Vries rep. 3e en 5e.

In categorie 7 gaat het er al behoorlijk serieus aan toe. Een vijftal renners van WV Noord-Holland schudt direct vanaf het vertrek hard aan de boom. Vier jongens van andere clubs (waaronder Jelle Boonstra en Mees van Duren) moeten diep gaan om het wiel te kunnen houden. De appels die gelost zijn vormen uiteindelijk een mooi groepje; ze hadden vandaag het doel niet gedubbeld te worden. Helaas niet helemaal gelukt. In die groep zaten Taco Keijzer en Cristiano Wilshaus.
In de kopgroep gaan de mannen van WV Noord-Holland (zoals het hoort) demarreren en moeten de vier overige renners om de beurt de vluchters terugpakken. Zo gaat dat een aantal keer, tot de gezichten steeds minder fris worden en het niet meer lukt. Uiteindelijk werden door Mees en Jelle op plek 7 en 8 de puntjes gepakt.

Een mooi dagje in de kop van Noord Holland.

Cat. 6
Cat. 1
Cat. 4

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑