Riejanne Markus 4e in Amstel Gold Race

Dat Riejanne Markus veel in huis heeft, een doorzetter is, en ook al de nodige koersen gewonnen heeft, is bekend, maar dat ze tot in de diepste finale meedeed om de overwinning in een World Tour koers; dat was toch wel onverwacht. Het was sowieso wel een mooi weekend voor de Amstelrenners (m/v).

Riejanne liet in de Amstel Gold Race voor vrouwen zien dat ze tot de wereldtop is toegetreden. In spanning werd onder insiders nog op een “Markusje” op de Cauberg gehoopt, maar dat zat er toch niet meer in. De 4e plaats is echt een top-prestatie. Het podium in een WorldTour koers lonkt. Op dat podium stond ze sowieso al omdat ze tot de strijdlustigste renner werd uitgeroepen.

Maar er waren meer goed prestaties van vooral de Dames van De Amstel. Zo reed Maud Rijnbeek in de klassieke Omloop van Kleine Hein in Drente naar de tweede plaats bij de Nieuwelinge-meisjes. Rijnbeek zat de hele koers vooruit, maar moest het in de sprint nipt afleggen. Oriana Soerewijn werd de 22e Nieuwelinge en Rosan Koper werd 17e bij de Junioren, terwijl Roos Markus 40e werd.
Roos Markus was een dag later wel de snelste in de meisjesronde van Alphen aan den Rijn. Samen met Gay Gieskens ontsnapte Roos en bouwde ze een mooie voorsprong op. In de sprint wist Roos duidelijk de winst te pakken. Dat is al zege 2 voor Roos. Misschien ooit ook in de AGR?

Ook de Jeugd deed het goed: dat staat elders. De masters reden in de kop van Norod Holland (later een verslag), maar niet Richard Louman: die werd gewoon vierde in de Omloop van het Munnikenland.

Alles even op de kant zetten in de polder
In de klassieke Zuiderzeeronde vanuit Dronten reden de Junioren van WTC De Amstel een sterke koers en Enzo Leijnse pakte daar maar weer eens de prijs voor de strijdlust. Maar eigenlijk kreeg het hele team de prijs voor de strijdlust. De Amstelmannen zaten namelijk met liefst 5 man in de kopgroep van 21 nadat ze de koers een tijdje “hard maakten”. Met Menno en Victor Broex, Owen Geleijn, Enzo Leijnse en Niek Voogt toonde De Amstel-Junioren zich collectief sterk. Alleen Wieger Göbel had zijn dag niet en zat te ver. Hij werd 75e. Maar op het podium kwamen de Amstelrenners net niet, ondanks heldhaftige pogingen van Menno Broex en Enzo Leijnse. Enzo werd in de finale door een zestal achterhaald, w.o. Owen en beiden waren in de spint niet opgewassen tegen drie anderen. Met Owen op 4, Enzo 5, Victor 12, Niek 17 en de uitgewoonde Menno op 21, moesten ze het doen.  125 km met 45 km/u knallen: straf. Volgende week weer een paar UCI-koersen voor de Amstel en WPGA Junioren.
Bij de Elite renners deden Teun Mouris en Koos Jeroen Kers van zich horen. Teun werd in een sterk veld in Lexmond 7e, terwijl KJK daar 9e werd. Een dag later reed Koos in Oud Gastel nog naar de 7e plaats.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑