TTT Dames overschrijdt tijdslimiet

Niet in de ploegentijdrit, maar in het aanleveren van kopij: lang nadat het stof van hun inspanning in de Flevopolder was neergedaald ontving de redactie een verslag van Lieske Coumans. Waarschijnlijk moest eerst de gewonnen fles wijn leeg gedronken worden. Toch een mooie prestatie met winst.

“Tijdens de woensdagtrainingen van Vrouwenwielrennen via WTC de Amstel wordt er vaak geoefend met het rijden van teamtijdritten. Omdat dit goed bevalt, leek het ons leuk om aan de  teamtijdrit mee te doen tijdens de Knipscheer Tijdrit Almere. Helaas viel deze wedstrijd in het paasweekend waardoor we maar met zijn drieën zouden kunnen starten (Kathleen Thomaes, Nathalie Hoogeveen en ik, Lieske Coumans), maar last-minute konden we Lotte Jansen vanuit Maastricht in laten vliegen waardoor we toch mee konden doen.

Er zijn genoeg bekende pechverhalen binnen het vrouwenteam die goed af zijn gelopen, bv. Kathleen die haar Garmin verloor of Lotte Terwindt die niet meer kon schakelen. Beiden werden zij 1e tijdens de tijdrit van Nes aan de Amstel. Ik hoopte maar dat wij ook zo’n situatie gingen krijgen, want “pech”/smoesjes hadden we genoeg: harde wind, ziek geweest, al een individuele tijdrit gereden, geen Garmin, geen voorbereiding als team en pas twee minuten voor de start begonnen we maar eens met het maken van een tactiek en volgorde.

We moesten er dus maar het beste van maken, maar het is helemaal goedgekomen: alle lessen van onze trainsters Astrid Schop en Judith Rem hebben we meteen ingezet, we hebben ons allemaal 100% gegeven, de geleende Lotte bleek net zo hard te fietsen als de Lotte van WTC de Amstel én het is ons gelukt om met zijn vieren te finishen.

Omdat het zo goed was gegaan, kwamen we enthousiast over de finish. Iemand dacht uit de speakers te horen dat we het snelste team waren, maar omdat we dat nergens terug konden zien moesten we nog even in spanning afwachten. Een leuke verrassing dus dat we bij de prijsuitreiking inderdaad het snelste vrouwenteam bleken te zijn! We hadden een snelheid gehaald van 39,9km/u en daarmee een halve minuut voorsprong op de 2e plek gehaald.

Helemaal blij kwamen we op het podium en mochten we naar huis met bloemen, bekers én wijn van nieuwe bodem uit Flevoland. Het was een hele leuke start van het seizoen, hopelijk kunnen we volgend jaar weer met minstens één team aan de start staan om onze titel te verdedigen”. 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑