VJC 4: DAB herpakt zich op de Peter Postbaan

In tegenstelling tot de eerste drie woensdagen was het gisteren meer dan mooi wielerweer. Een prachtige zomerse lente avond met een mooi groot deelnemersveld en een mooie koers. Derk Abel Beckering toonde zich na een snelle finale de snelste van de eerste groep.

Met 35 renners (en een renster) stond er een lekker peloton aan de start dat tot genoegen van enkelen een hollen en stilstaan koers reed. De Masters schijnen liever een regelmatig tempo te rijden, maar de jonkies zien dat anders. Verschillende ontsnappingen leidden eerst tot niets en later wel tot iets. De meest serieuze ontsnapping was van Niall Tilli, DAB en Victor Broex die het peloton rond het drie-ronden-klassement tot een flinke inspanning dwong. Later ging Victor nog eens solo op pad, maar tevergeefs. Even later reden onder impuls van o.a. Friso van Diemen, Niek Voogt en DAB toch zes weg, waarna eerst o.a. Caspar Hermans met Victor de kloof dichtten en op het allerlaatst Max van de Water en Roel Mouris. Een enkele poging stierf in schoonheid. In totaal kwamen 12 man voorop met nog 6 ronden te gaan.
In de eindsprint ging DAB als eerste door de bocht en achter hem ging Victor veel te fanatiek door de bocht…pedaal op de grond en een flinke schuiver. De rest kon er omheen. DAB won na een dnf-je vorige week, voor Friso en Max. Victor stond weer op met een ontveld been. Dat komt niet goed uit met net een paar mooie en belangrijke koersen op het programma.
Extra vermelding voor Masters Caspar Hermans en Raul Woudstra die 4 en 5 werden tussen de jonkies.

In de stand gaat Victor ondanks twee pech situaties nog nipt aan de leiding. VJC 2018 na 18 april

Volgende week weer zo’n avond en net zo’n mooie koers?

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑