Jeugdselectiewedstrijden NK

Ook dit weekend kon de Jeugd weer punten verdienen, punten waarmee ze zich kunnen plaatsen voor het NK. Zaterdag werden de punten verdeeld in Spaarnwoude.

Het is zaterdagochtend goed toeven op het parcours van de Kampioen. Zonnetje, mooi terras, lekkere koffie en een DJ die de Amsterdamse schlagers nog even in de platenkast houdt.

Max bezig met zijn solo

Voor de enige Amstel-deelnemer in categorie I, ontbreekt er toch nog wat aan dit perfecte plaatje. “Jammer dat het niet regent”, aldus Max Baars voor de koers. Je kunt niet alles hebben jongen. In de tweede bocht na de start demarreert Max en rijdt vervolgens solo naar de winst. Zijn tweede; vorig week won hij al de jeugdselectiewedstrijd in Uithoorn. Zijn zusje van vier had het ‘s morgens vroeg al gezegd: “Gewoon hard fietsen en winnen Max”.

Ook in categorie 4 heeft De Amstel een veelwinnaar; Tyler Eyk boekt in Spaarnwoude zijn derde zege van dit seizoen in een jeugdselectiewedstrijd.

In categorie 6 pakt Jesse de Vries de derde plek net voor zijn clubgenoot Julian Vergouw. Viego Tijssen en Nickey Huenders eindigen in het peloton.

In categorie 7 is het een rare wedstrijd; de Noord Hollandse brigade van WV Noord-Holland springt om de beurt weg en dan moeten de anderen aan de bak om ze terug te halen. En dan werkt het geel wit niet mee😉. Chirstiano Wilshaus ondervindt dat je vooraf goed moet eten… Reed lang goed mee. Taco moet er bij een versnelling af maar kan in een groepje verder lekker rijden. Uiteindelijk blijft het peloton bij elkaar en komt het aan op de eindsprint waarin Jelle Boonstra 5e wordt en Mees van Duren 9e.

Jelle zorgt voor variatie op het podium

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑