Trainingsweekend Nieuwelingen Limburg/België [update met foto’s]

De Nieuwelingen hadden hun jaarlijkse traditionele trainingsweekend in Limburg en omgeving. Wessel Mouris deed verslag.  Op zaterdagochtend reisde een grote groep Nieuwelingen af naar Sint-Martens-Voeren voor het trainingsweekend en aansluitend het Kasseiencriterium in Eijsden. Door een afsluiting voor Maastricht hadden we wat vertraging en sommigen kwamen een uur later dan de planning aan. Uiteindelijk vertrokken we om kwart over één voor onze tocht.

Al na 10 km reed Tristan lek. Bovendien was zijn vader vergeten reservebandjes mee te geven en zijn megahoge velgen zorgden ervoor dat niemand  een geschikte binnenband had. Pa Rogier werd aan alle kanten gemist. Gelukkig was Jan Henk (vader van Maarten) in de buurt om Tristan naar een fietsenmaker in Gulpen te brengen, waardoor hij voor de GPAB weer kon aansluiten.

In het Vijlenerbos werd de welbekende GPAB gehouden van 1 grote ronde en een drietal kleinere. Eerste werd Tijmen van der Pijl, tweede Wessel Mouris en derde werd de toen nog frisse Tristan Geleijn op een gloednieuwe band. Daarna klommen we naar het Drielandenpunt. Door al het oponthoud hadden we helaas geen tijd meer om een stop te maken anders kwamen we niet op tijd voor het eten. Uiteindelijk hadden we bijna 100 km op de teller. Voor enkelen  waren de laatste kilometers erg zwaar.

De volgende ochtend hadden we nog een pittige training met een klimtijdrit over 4,2 km met flinke tegenwind.

Bekijk de foto’s in het Google-album en ontdek hoe Nieuwelingen chillen.

Uitslag:

  1. Wessel Mouris (9:39)
  2. Tijmen van de Pijl (9:52)
  3. Benjamin Wessels (11:09)
  4. Maud Rijnbeek (11:11)
  5. Alexander Kok (11:34)
  6. Maarten Holsbrink (12:04)
  7. Maurits Kool (12:16)
  8. Tristan Geleijn (12:31)
  9. Oriana Soerewijn (14:06)

Die middag gingen we naar de koers in Eijsden. Een prachtig rondje in het oude centrum met een licht oplopende kasseienstrook. Met 100 man aan het vertrek was het zaak om voorin te blijven of er zo snel mogelijk te komen. De achteraan gestarte Tijmen en Wessel slaagden hierin na een uitputtende inhaalrace en konden zich handhaven in het peloton waaruit inmiddels 6 man waren ontsnapt.

De andere mannen, Benjamin, Tristan, Alexander en Maurits deden hun uiterste best zolang mogelijk in koers te blijven maar moesten vroeg of laat de koers verlaten nadat zij werden ingelopen door de koplopers. Ook Maarten, die zijn eerste KNWU-koers reed, moest vroegtijdig de wedstrijd verlaten en is weer een hele ervaring rijker.

Tijmen en Wessel  finishten moegestreden netjes als 24e en 26e.

Later in de middag was het de beurt aan de dames. Maud reed een sterke wedstrijd en pakte bijna de overwinning (2e). Oriana kwam als netjes 15e over de streep.

Al met al was het een gezellig en leerzaam weekend.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑