Keek op het weekend

Zoals eerder vermeld werd er weer goed gepresteerd afgelopen weekend. Meer details van de prachtige koersen zijn inmiddels op de redactieburelen binnen.

Junioren op het hoogste niveau
De Junioren stonden op drie plaatsen aan de start: de Arno Wallaard Memorial, de E3 Prijs in Harelbeke en de Omloop van Borsele. De laatste twee wedstrijden zijn UCI 1.1 koersen; Junioren koersen van het hoogste internationale niveau. Victor Broex begon al gehavend en gekneusd aan het weekend, Owen Geleijn had vooral pech en Enzo Leijnse de benen niet. Gelukkig zijn er dan Niall Tilli (in Borsele) en Menno Broex (in de Arno Wallaard) die de honneurs waarnemen met allebei een podiumplaats. Voor Enzo en Owen is er wel een mooi vooruitzicht: zij zijn geselecteerd voor de Vredeskoers voor Junioren.

Verslag van de Wallaard van Menno Broex staat hier en van de E3 – Harelbeke van Ruben van der Pijl hier. Van Borsele kan de ploegleiding van heel dichtbij (ze hadden wagen 2) verslag doen. Er was een sterk collectief dat nadat er een sterke kopgroep weggereden was onder impuls van Owen , Victor en Niall het gat dichtreed en vervolgens Niall mooi mee zag springen. Uiteindelijk werd Niall in de kopgroep van 10 knap derde en eindigden Owen (20e), Victor (29e) en de nooit afgevende Niek Voogt (26e) bij de eerste 30. De ploegleiding was tevreden.

Ook Roos Markus en Rosan Koper reden in Borsele; maar dan drie dagen in een uiterst sterk en internationaal veld. Roos begon sterk in de tijdrit (22e van de 150), maar handhaafde zich nog niet goed genoeg in de gewone koersen. Rosan Koper deed dat beter en finishte boven Roos in het eindklassement. Fabienne Kool verliet op dag 2 de koers. Er waren overigens erg veel valpartijen bij de Dames.

Bij de Jeugd opd e Kasseien in Eijsden verraste Jesse de Vries met een derde plaats, terwijl Tyler Eyk in cat IV wist te winnen.

dav

Van de heftige Rutland Melton Classic staat een verslag op de facebookpagina van WPGA:  Teun Mouris had wat pech, maar KJK liet zijn benen weer eens spreken met een derde plaats.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑